Arbetsskador inom djursjukvården ökar

Dog.jpg

Antalet anmälda arbetsskador minskar på arbetsmarknaden men inom djursjukvården ökar anmälningarna. Arbetsmiljöverket skall därför under vårvintern inspektera ett 100-tal veterinärstationer, djursjukhus och kliniker.

4000 personer jobbar med djursjukvård i Sverige, tre fjärdedelar av dem är kvinnor. Det sker allt flera arbetsskador inom djursjukvården och två tredjedelar av olyckorna är angrepp från hundar, katter, hästar och nötboskap.

Djursjukvården skall granskas

Skador granskas inom djursjukvården

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på Arbetsskador inom djursjukvården ökar

  1. Steffi skriver:

    Hej! läser eran blogg varje dag. Intressant med ”hund-nyheter”:)läste inlägget som handlade om ”polisen i Halland ser inte nå problem med hundägare” (ngt sånt) och har sen dess sett ett x antal inlägg här om just problem i Halland. Kanske be polisen kolla upp de där igen! 🙂

    • Dog News skriver:

      Vi hoppas på att polisen i Halland drar öronen åt sig, det inlägget publicerades också i Kungsbackapostens lokaltidning (papperstidningen) igår.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.