Hundar av kamphundstyp – svåra att omplacera

dog18.gif

Svenska hundskyddsföreningen Hundstallet grundades för över 100 år sedan, ifjol tog Hundstallet hand om 422 hundar.

Hundstallet tar hand om hundar som ingen bryr sig om eller hundar som inte har någon husse eller matte. För tillfället finns det ca 40 hundar på Hundstallet som behöver placeras om, majoriteten av dem är blandrashundar av ”amstafftyp” eller vad många kallar för kamphundar. Det är just blandrashundarna av kamphundstyp som är de svåraste att omplacera, det är mycket lättare att finna hem till sällskapshundarna.

Hundarna utan husse och matte

Image3.gif

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Hundar av kamphundstyp – svåra att omplacera

  1. kerstin enberg skriver:

    Jag har inte förstått varför ett djurskydd placerar om kamphundar Kan knappast vara bra vandra mellan olika hem för en sån ras Har på senaste tiden läst om attacker oprovocerade mot barn och småhundar vilket gör mig så upprörd Sen vågar man knappt gå ut med sin lilla hund eftersom det för det mesta dyker upp en sån hund vars ägare knappt orkar hålla hunde Det har hänt att vi fått ta skydd i trappuppgångar Då nu det är så att de flesta människor upplever obehag med dessa hundar förstår jag inte att ni fortsätter omplacera

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.