Kamphund attackerade sällskapshund i Växjö

Igår eftermiddag attackerades en mindre sällskapshund, en blandning mellan pudel och tax av en hund av kamphundsras. Den lilla hunden kämpade för sitt liv i käftarna på den aggressiva kamphunden.

Vittnen till hundattacken råkade bli en polispatrull som precis passerade förskolan i Växjö där attacken hände, polisen hade fått ett alarm om att en amstaff sprang lös i området. Många barn var påväg hem från skolan precis då kamphunden attackerade, vilket spred oro och hysteri bland människorna.

Amstaffen är nu omhändertagen av polisen som skall utreda om hundägaren är en lämplig ägare. Blandrashunden kördes till veterinär och dens ägare, en äldre dam blev svårt chockad av händelsen.

Svårt att avbryta hundattack (TV)

Kamphund attackerade en mindre hund vid förskola

Kamphund gick till attack

Kamphund bet sällskapshund

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

20 svar på Kamphund attackerade sällskapshund i Växjö

 1. Isbite skriver:

  tycker det är väldigt fel att svartmåla alla amstaff på det sättet då det är ägaren gjort fel i uppfostran och att träna hunden rätt. har själv växt upp med Pitbull och amstaff som inte har varit dugg agressiva då dom fått rätt träning och sysselsättnig som spårning och WP.Det är inte hudarnas fel att ägarna inte är lämpliga och finner det coolt att ha en ”kamphund”.

 2. Dannielle skriver:

  Och du kände bara ett tvång av att använda ord som aggresiv, käftar m.m ? Löjligt.

  • Dog News skriver:

   Men hur beskriver man den fruktansvärda upplevelsen där en hund biter och attackerar en annan hund utan hemska ord? Snälla berätta det för mig, tack

 3. Linda & Azi skriver:

  Är förvirrad nu… Kamphunden, Amstaff och sen blandrashund? :S FYFAN, det är blandras hund INGET ANNAT! Inte ens KAMPHUND, TACK!

 4. Sven Tycker skriver:

  Det ligger mycket i det kommande danska förbudet mot vissa kamphundraser. Varje gång det händer något så säger ägaren att ”han är alltid så snäll, jag förstår inget”. Tyvärr, när man ser vilka det är som har den typen av hundar så förstår man olämpligheten.

 5. Isbite skriver:

  du borde skriva ett inlägg om alla små hundar som är agressiva! har träffat fler små hundar som jackrussell, chiuoaua(eller hur de stavas.) som är riktigt agressiva men det är inte ett lika stort problem för att dom inte gör lika stor skada utan bara sticksår. och dom kära golden som är så himla famijevänliga men problemet är att dom är så lama att dom inte visar vad dom tycker fören det är försent och huggger. sen att det inte skrivs om det är väl för att det inte säljer lika bra som ”KAMPHUND” . för att du ska kunna döma en hund måste du ha haft en.

 6. Dannielle skriver:

  Varför skulle det vara omöjligt att skriva om det sakligt och utan att använda ord som föder fördomar?Hund med alkis/pundare till ägare var okopplad och flög på en annan hund. Svårare än så var det väl inte?Man behöver inte skriva på ett sådant sätt som föder fördomar.Eller skrev du likadant om de tre Goldens som bet barn i ansiktet eller hette det då att det var gullig familjehundar med dålig mentalitet?

 7. TheBladeRunner skriver:

  är det inte dags för skyddsjakt snart?

 8. Dog News skriver:

  Jag tror att man måste uppleva känslan av att ens hund blir attackerad och nästan ihjälbiten av en annan hund innan man får förståelse för hur hemskt det känns. Det finns inga ord som räcker för att beskriva en attack, åtminstone inte om man älskar sin hund som blivit attackerad

 9. Dannielle skriver:

  Jag och min hund har blivit attackerade av en annan hund så jag vet hur det känns men jag vägrar sprida fördomar om diverse hundraser utan lägger all skuld på hundägaren som har till uppgift att se till att sin hund inte kan skada andra människor eller djur.

  • Dog News skriver:

   Att sprida fördomar får stå för dig, det är du som tolkar det som skrivs på Dog News på det viset, inget vi står för.

 10. Dannielle skriver:

  Hur annars ska man tolka det här?”Den lilla hunden kämpade för sitt liv i käftarna på den aggressiva kamphunden.”Inte direkt fördomsfritt.

 11. Isbite skriver:

  håller med Dannielle helt! det är vridet skrivet så det riktar sig mot en viss ras som råkar vara amstaff. även den minsta hund blir agressiv i fel händer.

 12. Cain skriver:

  Totalt ägarens fel.

 13. Dog News skriver:

  Var kan ni läsa att Dog News påtalar vems felet är?

 14. Isbite skriver:

  när du vidareför : av en hund av kamphundsras, aggressiva kamphunden, du som hundägare borde veta att man inte ska dra en hel ras över en kant utan det handlar om hur dom är fostrade.

 15. Linda & Azi skriver:

  Till Dog News.Faktiskt inte. Hundar som attackerar är oftast rädd själv, osäker på livet och har ingen flockledare. Så den blir själv flockledare och försvarar sig själv och ägaren – när det ska vara tvärtom. Sällan är den aggressiv.

  • Dog News skriver:

   Jag vet att hundar som attackerar ofta är rädda, jag har fött upp hund i över 17 år och haft flera raser stora som små, även en hund som blev aggressiv och avlivades därav.

 16. Dog News skriver:

  Har på känn att denna diskussion handlar om det ”laddade” ordet kamphund inget annat. Vad jag inte förstår är varför ordet kamphund är så laddat? Hade jag en amstaff så får ni gärna kalla den vad ni vill, jag skulle älska den ändå. Varför behöva försvara den hela tiden om den nu är så snäll av naturen, det låter lite konstigt att behöva försvara rasen hela tiden? Andra som undrat över detta?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.