Konsumentombudsmannen i Finland har fullt upp med anmälningar om hundförsäljning

valpar.jpg

I Finland har konsumentombudsmannen händerna fulla med anmälningar som rör hundförsäljning, man får in ca 9 anmälningar i veckan.

Bara i år har konsumentombudsmannen tagit emot 57 anmälningar där köparen har varit onöjd med hur försäljningen av hunden har skett. Många köpare tänker inte vid köpetillfället på allt vad det innebär att köpa en hundvalp eller hund. Man har inte vetskapen om vilka papper man bör få med vid köpet och inte heller vilka vaccinationer en hund borde ha fått. Än mindre vet man vilka rättigheter man har att veta om eventuella sjukdomar som föräldradjuren kanske lider av eller vilka veterinärintyg man borde ha fått se.

I de flesta fall av anmälningarna som kommit in, gäller det större kennlar eller rättare sagt ”valpfabriker” men anmälningarna gäller även ”skojare” som tar in gathundar från andra länder och säljer dem till godtrogna finländare. Ofta upptäcker köparen att de blivit lurade då valpen plötsligt insjuknar i någon sjukdom och försäkringsbolagen vägrar att ersätta, det är då köparen svänger sig till konsumentombudsmannen som försöker nysta i saken.

Enligt statistiken från Finland blev 49 kennlar anmälda till konsumentombudsmannen i fjol, redan i år har 4 anmälningar mot kennlar gjorts.

I Finland görs det 9 anmälningar i veckan som rör hundförsäljning

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.