Svårt sälja hundvalpar – leder till vanvård

Image2.gif

Flera fall av vanvård av hundar har uppmärksammats den senaste tiden. Det har knappt gått 3 veckor sedan 33 hundar omhändertogs på en kennel i Ängelholm, innan vi läser om ännu ett omhändertagande av 17 vanvårdade hundar i Billesholm.

Man börjar nu fundera på om lågkonjunkturen och en mättad marknad kan vara bakgrunden till de vanvårdade hundarna. Familjer som gått i valpköpar tankar har fått skjuta upp sina köp till deras ekonomi känns stabilare, man tänker inte på hundköp som första alternativ till att spendera sina surt förvärvade slantar på.

Det tragiska är att uppfödarna inte räknar med en kärvare marknad utan en del avlar på i samma takt som tidigare och då kan de tyvärr sluta med vanvård ifall allt går över styr den dag då man står där med en hel kull osålda valpar.

Mättad marknad orsak till vanvård

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på Svårt sälja hundvalpar – leder till vanvård

  1. Texas-raggartass skriver:

    Tyvärr så är det ju fler anledningar till att hundar vanvårsdas, bl.a. en hel del okunskap och brist på empati. Ha det så bra!Texas

  2. erviluca skriver:

    Undras om det går att sälja valpar lite billigare….?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.