Jävla fegis – anmäl dig hos polisen

Alla som vet något om händelsen i Solna idag där en tioårig flicka blev svårt biten av en stor mörk hund uppmanas att kontakta polisen.

Ägaren till hunden en kvinna i 50 års åldern smet från platsen då hon uppfattade att polisen var tillkallad.

Fegis – anmäl dig hos polisen och ta konsekvensen av ditt handlande!!

Tioåriga Simone bets svårt av jättehund

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

13 svar på Jävla fegis – anmäl dig hos polisen

 1. sarahmara skriver:

  Helt rätt!! Ta ditt ansvar och gör ett erkännande!!!

 2. M. Beck skriver:

  Detta visar bara att det behövs kraftfullare lagar. De som finns idag är hels verkningslösa. Dessutom så spelar det ingen roll om de anmäler sig. Detta kommer ändå inte att leda till någonting. I Skåne anmäldes 640 hundbett 2009 och inte en enda av dem har lett till någonting, inte ens böter. Det är så Sverige ser ut idag. Själv är jag alltid beväpnad med något när jag rör mig i vissa områden där risken är större och det rekommenderar jag de flesta och då enbart som ett försvar i yttersta nödfall. För 10 åren sen råkade jag på en äldre man som var ute och promenerade i ett skogsområde som besöks av alla slags människor. Han hade alltid med sig en lång påk som stödkäpp. Men den var inte tänkt för att vara ett stöd, utan för att försvara sig med mot lösspringande hundar. Tydligen hade han haft nytta av den också genom åren, enligt hans erferenhet.

 3. Dog News skriver:

  Hundägarna får dåligt rykte eller ännu sämre rykte än idag om man smiter så som denna kvinna gjorde.

 4. lexford skriver:

  I detta fall så var det inte så som det skrivs i tidningen, hur kan man ens tro på alla dessa storslagna rubriker och vinklade artiklar? Så det är ingen djävla fegis detta, ni borde ha mer fakta innna ni uttrycker er. Detta visar brist på kunskap!

 5. lexford skriver:

  Varför tar du bort inläggen?Har man en blogg offenligt och uttalar sig, då får man ta att folk inte tycker detsamma som du.Och som sagt, i detta fall så var det INTE som det stog i tidningen!Och varför tror man på dessa uppskrivna rubriker?Det är alltså inte som det stog!

  • Dog News skriver:

   lexford<3 Vi tar ytterst sällan bort inlägg, vi kan dock inte stå för om andra anmäler inläggen och om dessa då tas bort av AB.

 6. Dog News skriver:

  Vi tar gärna emot den ”riktiga” verisonen i allt som skrivs i media. Ni är alltid välkomna att skriva till oss och berätta samt även diskutera detta här på bloggen

 7. Herr och/eller Fru S skriver:

  Personligen så upplever jag att det är ett betydligt större problem med alla små golvmoppar som är helt uten fostran, som håller på och biter och bjäffsar helt okontrollerat. Skillnaden är att det inte känns lika mycket när en liten ”råtta” till hund bits.//Herr S

  • Dog News skriver:

   Det är lika fel att en liten hund bits som det är att en stor hund bits, hundar skall inte bitas.

 8. lexford skriver:

  Beskrivning av händelsen med XXXXX.Jag var ute tillsammans med en vän – vittne som ej är hörts av polisen, trots namn och telenr och gick med våra hundar, sen kom vi till ett skogsparti med äng där det inte är folk i rörelse, för att dom skulle få leka. När vi sen skulle gå hemåt och där det normalt är lätt att gå, var det en isvall – upplogad av Kommunen, och som Ni också vet så har väglaget här i Stockholm varit under all kritik denna vinter – varpå vi inte kunde koppla hundarna förens vi kommit över den utan var tvungna att titta ner i backen. Vid normalt väglag hade hundarna varit kopplade på denna bit, som leder till gatan xxxgatan och mot våra hem. Allt gick mycket snabbt, och precis när jag kommit över isvallen är xxxxxx ca 4m före mig, exakt i korsningen där en stig går från stora vägen – Sxxxvägen, kommer mamman och flickan fram. Jag kallar på xxxxx direkt men han är på språng och blir överraskad, precis som mamman och tjejen, mamman börjar skrika och vifta med armarna. xxxxx reagerar i överaskningsögonblicket och viftandet, genom att springa mot dom, flickan vände sig om med ryggen mot xxxxxx, varpå han fäller henne bakifrån med tassarna. Sen så hinner ingen se vad som exakt händer, då jag fortare än kvickt är där och kopplar xxxxxxx. Och med anledning av att xxxxxxx blev attackerad av 2st hundar och 2st tillfällen där han har blivit skadad och påhoppad när han har varit kopplad, så vet jag med säkerhet att xxxxxx INTE kan ha ruskat och skakat flickan som dom uppger, dels pga jag var så fort framme och kopplade honom utan att tappa ögonöversikten över honom, men att det viftas med armar från mamman vilket inte gav exakt hela motivet. Skakningar vid bett som sitter i tar tid, vilket inte fanns i flickans fall då xxxxxx släppte omgående det eventuella bettet och jag snabbt avvärjde en fortsatt händelse med flickan. Vilket xxxx – vittnet – kan intyga: Hon hann inte koppla sin hund, förens hon ser att jag kopplat xxxxxx, hon intygar att jag var blixtsnabb i handlandet. Och xxxxxxx underkastar sig mig direkt, då han vet att detta inte är korrekt. Sen var det givetvis ett mindre tumult, ALLA var vi lika upprörda över händelsen, både mamman och jag sa ”fula ord” i stundens hetta. Jag pratar med flickan, som dock är en av de lungare av oss – och ber att få titta på armen, då jag inte kunde se något på jackan. Jag undersöker skadan och ser att visst är det ett sår som behöver omvårdnad, jag kunde på plats inte se att det såg ut som ett bett av hund. Det brukar inte bli ett långsmalt sår som typ ett skärsår, utan bettskador brukar ge div hål, samt att det brukar bli blåmärken enl bilder och erfarenhet av att själv blivit biten. Och jag håller xxxxxxx kopplad intill mig under det att jag undersöker flickan, och han håller sig väldigt lugn och underkastad under tiden.Och som jag sa vid förhöret hemma – finns vittnesmål på detta – så sa jag: Jag kan varken säga bu eller bä om själva skadan, det måste en läkare uttala sig om.Men xxxxxx xxxxxxx förhörsledare har vid utskrift på polisstationen skrivit en helt annan version, hon har skrivit att jag ser hur xxxxxx biter, vilket jag INTE gör. Och det är fortfarandes än idag, EJ konstaterat att det var en bitskada eller om det är som jag tror, en fallskada som blev på isen som var! Finns en del uppgifter nu på att det troligtvis INTE är från bett, fallskada är ju inte bra det heller men det ÄR en väldig skillnad på dom två sakerna.Vi kom överens att jag skulle skjutsa flickan och mamman till KS, då det är det snabbaste sättet att ta flickan till omvårdnad. Vi alla fyra plus hundarna, går då 2,5 gator tillsammans mot våra hem, flickan och jag bor tre (3) hus ifrån varandra. När vi kommer till min bil så säger jag att jag måste upp med hundarna och pekar vart jag bor, och xxxx (vittnet) skall stanna med dom tills jag kommer ner, eftersom att det går på en minut att lämna hundarna. När vi då kommit till bilen och jag pekat ut min adress, då plötsligt går mamman iväg och ringer ambulans och polis utan att meddela oss, flickan står kvar med mig och xxxxxx och hundarna, och vi väntar undrandes på vad hon gör. Sen kommer hon tillbaka mot oss och ropar att hon ringt ambulans och polis. Jag vart i stundens allvar överrumplad och samtidigt oförnuftig, och sa till mamman: Att hon då kunde klara av situtaionen och bra att då hjälper ambulansen dig, åka ambulans för en sårskada, är inte nödvändigt. Ologisk som jag blev pga denna vändning, så ansåg jag att jag kunde ta kontakt med dom senare, dels visste jag vart dom bodde och dom visste vart jag bodde, då vi förtäljt det innan till varandra, och började sakta gå.Är skälvklart lika illa berörd och upprörd som samtliga av denna händelse, inget man önskar någon. Mem det var absolut en ren olycka som skedde och INTE en normalsituation, för varken mig eller xxxxx, och det hade aldrig hänt om vägunderlaget varit ordinärt. Och olyckor kommer tyvär att hända andra oxå, för vi lever inte i en fantsivärld, utan i en realitet, och att olyckor inte kommer att hända det är en utopi.

 9. jana skriver:

  Ja, det det bästa är att hundägaren anmäler sig själv,för sanningen kommer ändå fram

 10. lexford skriver:

  Ja, och samvetet säger ju att man ska tala om olyckor, backar jag på en bil nog sätter jag en lapp om vem jag är! Hade inte en tanke på annat här heller, det som var var att alla var upprörda och varken mamman eller jag handlade förnuftigt i det tråkiga situationen, och det förstorades upp i media som ett bankrån. Synd bara att mamman valde att låtsas att hon inte visste vart jag bodde, har kostat skattebetalarna över en miljon redan pga detta, samt polisens okunnighet att använda sig av dator och tillgängligt register. Och mamman har fortsatt att håsa historien tråkigt nog, vilket resulterat i att det kommer att sluta på en horribel skattenota och mera dragik. Vet inte varför hon gör så, det gagnar inte någon eller något, bara skapar fel bilder och dyra notor.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.