20-tal forskningshundar kommer i kläm då Astra Zeneca lägger ned i Lund

hundtavla.JPG

Ett 20-tal forskningshundar kommer att gå en mycket osäker framtid till mötes då Astra Zeneca lägger ned i Lund.

Redan nu kämpar ett stort antal djurvänner för att de hotade hundarna av rasen beagle, skall kunna få en dräglig framtid. Djurvännerna sprider sina budskap främst på Facebook och olika forum. Astra Zeneca kan inte säga vad som kommer att ske med hundarna men de lovar att hundarna inte kommer att avlivas. Hundarna är inte vana vid ett familjeliv vilket kommer att försvåra en eventuell flytt till olika familjehem.

Oviss framtid för forskningsdjur

Nya hem söks åt forskningsdjur


Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

3 svar på 20-tal forskningshundar kommer i kläm då Astra Zeneca lägger ned i Lund

  1. Kungabloggen skriver:

    Kanske tur för hundarna att forskningen läggs ned? Så himla roligt är det nog inte att vara försökshund. Men vad hände egentligen med hundarna har du någon uppdatering?

  2. Ida skriver:

    Fick veta idag att två forskningshundar från Astra i Södertälje skall flytta in hos min pappa som jobbar med forskning på Astra Södertälje och min mamma samt minigris.jag har länge kämpat för djurirätt och vikten med att adoptera istället för ett ungdjur och eftersom mina föräldrar är sanna djurvänner liksom jag vet jag att deras liv blir toppen,de flyttar in hos dem å tre min från mig första veckan i juni 🙂 redan godkända å allt!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.