Berättelsen om de ryska rymdhundarna Belka och Strelka har blivit film

belkastrelka.jpg

Just nu har filmen Rymdhundarna Belka och Strelka ( Stardogs) premiär i Ryssland, filmen handlar om de två gathundarna som på 60-talet överlevde en rymdresa.

Året var 1960, då ryssarna beslöt att sända upp två gathundar i en omloppsbana runt jorden, man hade redan misslyckats engång med hunden Laika som var den första hunden i rymden. Som alla säkert vet så dog Laika strax efter uppskjutningen, detta behöll ryssarna länge som en hemlighet.

Rymdresan lyckades bättre denna gång och Belka och Strelka överlevde färden, men ingen vet hur länge hundarna levde efter att de åter nådde jordens yta. Du kan än idag se hundarna Belka och Strelka på ett museum i Moskva, där man har bevarat deras uppstoppade kroppar.

Space dogs

Kolla på Belka och Strelka på youtube HÄR

Ryska rymdhundar blir film

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.