Härryda kommun inför upplockningstvång av hundbajs

2009-08-16Nyköpingbajs.JPG

Denna hundbajs fanns att skåda utanför hotell Ibis i Nyköping i samband med kennelklubbens hundutställning i augusti 2009.

Det är vår och många retar sig på den äckliga hundbajsen som dyker upp här och var under snön som håller på att smälta. Hundbajset är minst lika äckligt som kattbajset i barnens sandlådor som var på tapeten i gårdagens heta diskussion mellan katt- och hundägare här på Dog News. 

Härryda kommun har inga regler för hundbajs idag men den 29 mars kommer kommunstyrelsen att ta upp ärendet och man hoppas på att det blir tvång att plocka upp efter sin hund. År 1996 ville kommunen införa bajsplockningsregeln i hela kommunen men då satte sig länsstyrelsen på tvären och det blev inget förbud.

Man vill också införa kopplingstvång för löpande tikar samt tillåta service- och signalhundar för personer med funktionshinder på kyrkogårdar.

Förbudet om hundbajs skall ingå i ordningsreglerna för kommunen och straffet för brott mot dessa är böter och det är polisens ansvar att se till att regeln följs. 

 

Tvång att ta upp efter hunden

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.