Hundägare ville avliva död hund

Bichon-Frise.pngEn veterinär i Gävle fick ett lite udda uppdrag i måndags då en kvinna i 60-års åldern kom till mottagningen och ville avliva sin hund, som redan var död.

Då veterinären konstaterat att hunden som var av rasen bichon frisé ,var död gjorde han en polisanmälan då hunden var mager och han misstänkte att dödsorsaken kan vara vanvård. Det blir nu Statens veterinärmedicinska anstalt i Uppsala som skall obducera hunden och undersöka vad som orsakade hundens död.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Hundägare ville avliva död hund

  1. anonym skriver:

    Jag råder dig att ta bort det här inlägget omedelbart eftersom det är totalt felaktigt. Jag förstår dock att du kan ha tolkat artikeln så eftersom artikeln är så dåligt skriven. Du ska få höra den riktiga historien. Hunden hade alltid varit tunn och veterinärer de tidigare besökt hade sagt att han var sån helt enkelt, att de inte kunde tvinga honom att äta mer än han själv ville och att han var helt frisk. Hunden insjuknade hastigt alldeles nyligen och dog i sin älskade husses armar på natten, cirka två dygn efter första symtom. Han blev 16 år gammal, som är mycket äldre än en genomsnittlig bichon frise blir. Morgonen därpå ringde matten veterinären för att avboka tiden de bokat för att avliva den och hon berättade att hunden dött under natten. Då föreslogs det att hunden skulle lämnas in för att kremeras och därför lämnades hunden in istället för att tiden avbokades. När hunden lämnades ställde ingen frågor om hans vikt eller död eller liknande, men sedan gjordes en anmälan. Jag känner både matten, hussen och jag var med under hundens sista tid vid liv. De har förlorat en älskad familjemedlem, matten blev anmäld trots att hon inte gjort något fel och att sånna här texter och artiklar skrivs är förstås oerhört smärtsamt och upprörande för dem. Tack på förhand.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.