Skaffa hund – sänk kolesterolvärdet

hundar.jpg

Forskare i USA, Storbritannien och Australien har kommit fram till att hunden påverkar människans hälsa positivt. Veterinärens motionsråd för hunden påverkade även matte och husses kolesterolvärden och vikt.

Man kunde se resultat redan tre månader efter att man börjat med forskningen för ett visst antal försökspersoner med hundar som fått rådet om att minska i vikt. Hundarna behöver regelbunden motion och ordet regelbunden är hemligheten bakom viktminskning och minskat kolesterolvärde, man behöver röra på sig regelbundet för att nå resultat. Hundägare som förlorade sin fyrfotade vän slutade även upp att motionera i samma utsträckning vilket påverkade deras vikt och livskvalité negativt. Över hälften av alla som deltog i ”projektet” upplevde att de blev mera aktiva och sociala mot andra hundägare. Det är dessutom ingen skillnad på vilken storlek hunden har resultaten var det samma i testet. I Sverige har man även gjort studier där man kunnat påvisa att hunden höjer människans psykiska hälsa.

Hund gör dig sund

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.