Hundsmugglingen till Sverige ökar

Hundsmugglingen till Sverige ökar lavinartat, Jordbruksverket har behandlat över 300 smugglingsärenden de senaste åren, skriver Skånskan.se.

Det vi ser här är bara en bråkdel av alla hundar som förts in i landet illegalt, mörkertalet är stort. hundarna kommer från Östeuropa och smugglas in över Öresundsbron eller via färjorna mellan Helsingör och Helsingborg. Det största orosmomentet är förståss sjukdomar som kan spridas med smuggelhundar så som rabies och dvärgbandmask. Människor som äter bär som har varit i kontakt med hundarnas avföring kan drabbas av svåra leverskador.

Hundsmugglingen genom Skåne ökar

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.