Portugisisk vattenhund ökade med nästan 80% i Finland ifjol

Hunden Bo eller mera känd som Obamas hund, den portugisiska vattenhunden blev ifjol enormt populär efter att President Obama tillkännagav att familjen skaffat sig en hund av den rasen.

I Finland blev rasen så populär att det under det gågna året registrerades 77,5% fler portugisisk vattenhundar, mot tidigare toppnotering på 80 exemplar till år 2009 då det registrerades 142 stycken.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

3 svar på Portugisisk vattenhund ökade med nästan 80% i Finland ifjol

  1. Kao skriver:

    Har träffat en sån hund. Otroligt fina :o)

  2. Livia skriver:

    Det är vanligt inom rasen att uppfödaren kräver handpenning på ett par tusen innan spekulanten har träffat valpen. Om man inte vill köpa valpen, när man senare får se den, får man inte pengarna tillbaka. Det diskuteras just nu på Allt om hundar!Vägra gynna sådana uppfödare! Det finns andra trevliga raser!

  3. Liza skriver:

    Har just nu en portugisk vattenhund i den hundkursen jag leder, hade inte stött på rasen tidigare. Denna hunden är en positiv, glad och energisk hund som passar en aktiv ägare, väldigt allround när det gäller aktiviteter ex spår, agility, lydnad, rallylydnad mm. Men detta är i grunden en vattenarbetande hund, kan man inte tillgodose det arvet måste man aktivera den på annat sätt. Jag blev positivt överraskad och i det här fallet passar hund och ägare väldigt bra tillsammans. Vid vårt förra kurstillfälle var det just deras tur att berätta om sin ras för oss andra kursdeltagare, jätteintressant. Det är viktigt när man köper hund att man väljer en ras som passar sin livsstil, man måste fråga sig själv hur mycket tid man har att lägga ned på sin egen och hundens aktivering. Viktigt att ta reda på rasens ursprung och dess egenheter så man inte köper fel ras och sedan råkar ut för vad man uppfattar som problem – som ofta är att hunden inte får utlopp för medfödda beteende.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.