I media kallas många hundar för kamphund


ATT00012.JPG

Vi har ofta fått höra arga kommentarer över att vi använder ordet kamphund, ett ord som blir allt vanligare i media i samband med hundattacker.

Idag reagerade vi på ordet kamphunds användning, läste en artikel Gizmo bets ihjäl av kamphund. Det var en rottweiler som bet ihjäl Gizmo vilket framkommer senare i artikeln, varför inte då använda sig av rasen redan i rubriken? Anledningen att vi ofta använt ordet kamphund är att det sällan framkommer vilken ras det är frågan om, utan oftast står det enbart kamphund.

En relaterad het nyhet angående kamphundar är rasförbud som väntas tas i morgon i Danmark, så här säger Fredrik Steen om förbudet, läs mera HÄR

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på I media kallas många hundar för kamphund

  1. M. Beck skriver:

    Fredrik Steen talar för Svenska Kennelklubben. För drygt 15 år sen var det inte en kotte som talade om kamphundar. Det fanns nämligen inga sådan i landet. Vi kan ju börja tolerera att vissa individer vill ha andra slags djur: som krokodiler, björnar, vargar och tigrar. I vissa östländer vandrar det omkring zigenare med björnar i koppel. när ska denna syn bli vanlig även i vårt land. Ingen jag känner till som har kamphundar har alla hästar hemma. Det är svaga och osäkra personer som känner att de får respekt för att de vandrar omkring med en mördarhund. Nästa kategori är de rent kriminella som ständigt känner sig hotade av någon, och sen har vi den rädda kvinnan som förföljs av sin f d man. Dessa blir allt vanligare och har totalt 0 koll på sin hundras.Sällskapshundar ska vara som en vän och något som människor ska kunna uppskatta som en själsfrände. Kamphundar och vissa brukshundar som avlats fram för specifika ändamål har inte detta sinnelag. Om folk slutade att humanisera hundar skulle mycket vara vunnet. Hundar är djur och ska respekteras för det och användas till det som de var tänkta för från början. Varje är inrapporteras 250-300 sexuella skador på hundar till veterinärförbundet. Detta vill inte Svenska Kennelförbundet tala om. Man undrar vilka intressen de företräder. I mina och många andras ögon påminner de om katolska kyrkan som försöker mörka sina pedofilgärningar för att skydda sina intressen. När till och med jordbruksministern orerade i talarstolen om tidelag som om det var något som i hans ögon var av mindre betydelse. 2 länder i Europa tillåter detta och en av dessa är Sverige. Jag börjar förstå varför det är så svårt att få fram lagar i denna fråga när vi har sådan intressen i vårt tjusiga land.

  2. Maria de Suède skriver:

    Det behövs nog en omdefiniering av de s.k. kamphundarna… En labrador kan ju vara aggressiv så det kan ju bli fel med ordet kamphund… Nja, nu tog jag en klassisk familjehund, men poängen är att en hund som har ”psykiska” problem är farlig även om det är en familjehund enligt samhället… Hoppas ni förstår vad jag menar…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.