Hunden Maya hotas av avlivning – valparna tagna ifrån henne

Hunden Maya gjorde sig skyldig till ett bett, som förorsakade 30 stygn i hakan på en vuxen man, nu hotas hon av avlivning.

Maya, precis nybliven mamma gjorde ett utfall mot husses vän då han kom på besök, hon bet mannen så illa att han fick sys med 30 stygn i hakan. Saken polisanmäldes och Maya omhändertogs, polisen ansåg henne vara så farlig att de överväger att avliva Maya. Enligt ägaren kände Maya sig hotad och ville bara försvara sina valpar.

Mayas valpar har fått åka hem medan Maya sitter inburad i väntan på en ny utredning, sedan man konstaterat att hon hade fått en livmoderinflammation vilket kan ha påverkat hennes psyke.

Just nu sänds det kedjebrev runt till alla hundvänner där man ombedes att skriva under en namninsamling för att rädda hunden Maya, se mera här

Hund hotas av avlivning efter bett

Polisen vill avliva deras mamma

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

42 svar på Hunden Maya hotas av avlivning – valparna tagna ifrån henne

 1. M. Beck skriver:

  Alldeles utmärkt och så var det en civilklädd polis som blev biten. Om denna hundägare skaffat en mer normal hundras, som pudel, tax, golden så hade han sluppit fundera över detta dilema.Bra att lagen funkar. Vissa hundraser är avlade för försvar, och då får man skylla sig själv som ägare. Hoppas de ger honom feta böter också.

 2. :)))) skriver:

  Håller helt med comfort, hundar som angriper ska avlivas. Förstår inte vad problemet är. Tidningar lägger ut en bild på några valpar för att söka sympatier. Vem frågar hur den hundbitne mår. Hur fan tänker ni egentligen. Förmodligen ändrar ni åsikt den dagen när ni själv blir attackerade eller får era barn skadade.

 3. Dog News skriver:

  Oberoende om en hund har valpar eller inte så skall de väl inte bitas? Det låter för mig som en hund i obalans.

 4. Dannielle skriver:

  Men givetvis ska alla hundar vara fromma som lamm trots att det är rovdjur vi har i kopplet.Och att göra för en hund en helt naturlig sak så som att vakta sina nyfödda valpar från en obehaglig man som beter sig konstigt – Nej gud nej det går inte för sig.

 5. Leo Beata skriver:

  En viss försiktighet krävs i umgänget med mödrar – av alla sorter… Dom försvarar sina barn!

 6. jennie skriver:

  Vad fan är det för djurplågeri man läser här? Hunden försvarade sina 1 veckors valpar.Hunden sa ifrån i 10 min genom att skälla och morra men mannen som är alkohol påverkad sket i signalerna. Synd hon inte bet av hela ansiktet på det jävla missfostret. Ni som inte kan hundar, yttra er inte. Kan man döda en hund kan man även döda ett barn.Tänk på det för det är vetenskapligt bevisat!Hundpsykolog & länsvetrinären ber polisen lämna tillbaka hunden då hon anses inte vara aggresiv! Fan läs ordentligt innan ni snackar.Hoppas du får komma hem Maya annars blir det ordentligt liv i luckan. vi är över 6000 personer mot Polisen som gjort fel.

 7. M skriver:

  Alltså vad är det man läser här inne. Alla som skriver dessa elaka saker, det hörs som hela bunten har pudlar hemma. Och likamycke små robotar eller era blandrashundar bli slint i huvudet! Det ni inte tänker på att de ni utrycker er om här inne, är det löjligaste jag har läst. Sätt er själva ner och kolla upp vilka hundar som tillhör terrier-släktet istället innan ni uttalar er! Alla terrier hundar är i såna fall ”kamphundar!! Och sen kan ni ju börja att kolla upp rasernas historia innan ni ens nämner ett knyss. Kolla vad dom EGENTLIGEN är framavlade för. Och jämför sen denna historia med vilken hund som helst. Blir så trött på folk som har förutfattade meningar när dom inte vet ett PIP! Men bara för att en polisman som dessutom är berusad, som SKA veta hundar, triggar hunden till att bita, så ska han få rätten till att hunden blir avlivad? Nej nej, tänk om snälla ni. Desutom förbjöds mannen från att komma hem till ägaren, men bröt även mot detta! Spelar detta ingen roll då? Och hur fasiken kan en viss person skriva att det är bra att lagar följs…säger bara suck! Alla lagar myndigheterna har brötit mot då?? Hmmm….Jag har själv en amstaff och den är världens snällaste. Det som dock inte uppmärksammas av er alla negativa personer här inne är när en liten golden biter någon. Hur kan detta förekomma? Och en hund som inte vaktar sina valpar är det något stort fel på psyket. Hela hundens naturliga beteende är då rubbat pga av ägaren. Och detta är dock inte normalt. Så tänk innan ni talar va!

 8. argochbesviken skriver:

  Sverige går förlångt, det är maktmissbruk!Sverige går förlångt, det är maktmissbruk som numera börjat brukas hos polismyndigheten i Sverige gällandes hundar och den nya lagen. Helt sjukt och att det finns hundägare som försvarar maktmissbruket är nästan ännu sjukare!Det här måste ändras, polisen måste ta och börja rätt…a sig efter Sveriges lagtext och följa författningssamlingen och göra rätt, från början!!!! Dom följer INTE författningssamlingen som säger att man skall FÖRST GE ETT FÖRELÄGGANDE om ex. koppel & munkorgstvång!Såvida man inte använt hunden som vapen, vilket det ytterst sällan förekommer.Trygga rättssäkerheten för alla hundägare, hundälskare & hundar – vi måste se till att regeringen och allmänheten får upp ögonen över vad som nu pågår inom polisväsendet och upplysa om hur mycket av skattemedlen nu används för att jaga ”hundar och ägare” – Är det enda greppbara som… polisen tycker sig klara av, ja då behövs ju verkligen INGEN Polismyndighet som vi skattebetalare finansierar.

 9. argochbesviken skriver:

  http://smp.se/nyheter/vaxjo/polishund-bet-66-arig-kvinna%281242188%29.gmHELT SJUKT!!!Helt sjukt, lagen s… Visa meräger att polishundar och räddnigshundar är undantaget lagen, men…det gäller väl, får vi hoppas – ENDAST när dom är i tjänst. Men det verkar inte vara så i detta fall, mycket mycket märkligt.Alla andras hundar är med polisens maktmissbruk idag av den nya lagen, avlivningshotade av 1 bett oavsett. Vilket ÄR fel enl Svea Rikes lag och författningssamling, vilket polisen INTE har lärts sig följa, dom verkar inte kunna läsa heller eftersom dom nu i flera fall har brutit mot lagen och omhändertagit hundar och rekomenderar avlivning.

 10. Victoria skriver:

  Comfort, Theater,Doggedogilito: Skaffa er mer information och en egen hund innan ni yttrar er! Vad är skillnaden mellan att en hund skyddar sina valpar och att en människa skyddar sina barn egenligen? Hade någon varit hotfull mot mina barn hade jag självklart gett den personen en omgång! Och om jag gav den hotfulla personen en smäll eller två, är det något jag borde… avlivas för?Comfort, theater, doggedogilito: Jag hoppas, att om ni har barn, och någon gör något hotfullt eller närmanden mot dom, och om ni försvarar era barn då, då hoppas jag för guds skull att NI avlivas, med tanke på hur aggressiva och farliga för omgivningen ni är! Och denna avlivning ska då fastställas utan någon som helst psykiatrisk undersökning för att se om ni är vid era sinnes fulla bruk!

 11. Victoria skriver:

  och du comfort! jag är uppväxt med golden kennel, och har blivit biten av en av våra hundar, som har bra gener och stamtavlor o s v.. så då kan ju du tala om för mig vilket dilemma det är man slipper om man har en golden? Du vet väl att golden toppar listorna på anmälda hundbett i sverige och att terrierhundar kommer låååååångt ner på listan och knappt är nämnvärda eftersom det sker så sällan!

 12. M.A skriver:

  Asså hur tänker dom flesta??!! läste ni ens hela texten utan ni kanske slutade när ni såg att det var en amstaff??!! Det spelar ingen roll som dom flesta säger, det är en instinkt ALLA hundar har att skydda sina valpar!!! Jag har växt upp med hundar hela mitt liv och dessa så kallade kamp hundar som folk vill ha bort är nog en av den bästa rasen jag har haft!! Har en ny amstaff nu på 10 månader och hon är den snällaste som finns. Så ja fattar inte hur ni tänker, har ni ens varit närheten av en amstaff/pitbull????? ni ser säkert bara det som står i tidningarna och får era meningar efter det… biter en amstaff någon så får det världens rubriker me är det någon annan hundras så blir det knappt nån rubrik alls!!!! men det är f*n inte rasen det är fel på utan det beror helt på ägaren och det gör det med alla raser så stäng igen era foderluckor om ni inte har något vettigt att säga!!!!!!!!

 13. Camilla skriver:

  Om en man som ni känner er hotade av skulle kliva in i erat hem och närma sig ert/era barn, skulle ni då inte reagera?? Jag skulle definitivt göra det, mitt barn betyder ALLT för mig, och det gör också Mayas valpar för henne. Vi människor kan använda ord det kan inte djur, då hon morrade åt denna man och han inte lyssnade på hennes varnande ”ord” får han fasiken skylla sig själv!!!!

 14. Dadi skriver:

  Ni är helt sjuka i huvet!!! Amstaff är fan ingen kamp hund!!!!!!! Då kan man säga att en golden är en kamp hund enligt statistiken är det flest anmälningar på dessa hundar. Hur fan tänker ni när ni säger att hunden ska avlivas!!!De är ett liv med rinnande blod i ådrorna och tickande hjärta som vi människor….Fy skäms på er.. Hoppas inte ni har barn eller planerar de, kan bara tänka mig vilket helvete era barn kommer ha. Om ni inte tycker de är rätt av en mamma att skydda sina barn.Skäms verkligen att mina skattepengar går till hund mördare. Poliser gör ingen nytta, finns mycket annat ni kan göra men ni väljare de enklaste som vanligt.Hoppas ägaren får tillbaks sin hund. Mina tankar er hos er….Skäms på er myndigheter!!!!!!!!!!!

 15. ante skriver:

  jag sitter och funderar över allas tankesätt. En Amstaff och Pitbull är ingen farlig hund, men som med alla hundraser kommer dom i fel händer så kan alla bli farliga. Och till och med polisen har ju kamphundar i så fall, dom tränar ju sina hundar att attackera och bita folk… Så vad är det för skillnad?

 16. Törnråza skriver:

  Jag skulle också försvara mina barn om det behövdes.Har inte människor vett att visa respekt, de borde väl ändå vara klokare, så finns det bara en sak en hund kan göra.Och det gör den, oavsett ras.Djupt rotad instinkt hos alla djur!

 17. N-attis skriver:

  Uppenbarligen så kan ägaren / ägarna inte handskas med hundar och således bör dom inte ha hund!Om det nu är så att hunden har stått och skällt i 10 min och varnat varför har då inte ägaren / ägarna reagerat på detta?Det säger sig själv att man tittar efter vad det är för nått om en hund står och skäller / Morrar i hemmet i synnerhet när hunden har valpar.”En tik med valpar borde väl ändå ha det så lungt som möjligt, så varför hade man inte tiken tillsammans med valparna i ett rum med dörren stängd” ?Har läst lite om den här debatten, läste om någon hundpsykolog / Coach som har gjort ett uttalande ” Kan vara så att det var för att ”Mannen” lukta alkohol”, men ponera nu att det var därför som hunden bet mannen, hur kan det komma sig att en hund reagerar så starkt på alkohol om den nu inte har dålig erfarenhet av just alkohol?Det känns någon absurt ”Låt tiken komma hem till sina valpar” i vilket skick då? Tror ni på fullaste allvar att en hund som gått igenom ”Detta” ska rusa in i lägenheten och dia sina valpar. och vara någon slags förebild för sina valpar, en Tik som polisen omhändertog den 6:e april.Men sen kan jag hålla med om att ”Polisen” i det här fallet fallerar totalt och uppenbarligen besitter någon form av ”storhetsvansinne” där blir iallafall jag förbannad när jag läser hur dom har behandlat hunden i fråga, det har jag noll tollerans för.Regler/lagar är till för alla och ingen, inte ens polisen ska stå över dom lagarna, utan dom ska följas till punkt och pricka.När media använder sig av ordet ”Kamphund” tror jag knappast att dom gör det för att beskriva rasens historia, Kamphund – Är ett begrepp som tyvärr används med stor vårdslöshet. Man kan i ordet kamphund innefatta ALLA de olika hundtyper/raser som över hela världen och i alla tider har använts till olika kamper. En kamphund är en hund som i historiskt perspektiv har använts som kamphund.En aggressiv blandrashund med både vakt- och kamphundsegenskaper är alltså INTE en kamphund utan enbart en aggressiv hund!Att hundar blir aggressiva kan ha flera olika orsaker. En kan vara att den behandlas illa, varvid nästan alla hundar, oavsett ras, kan bli aggressiva. En annan orsak är planmässig avel på hundar som i sin nedärvda mentala profil uppvisar rädsla och benägenhet till hotbeteende. En tredje att man kombinerar hundraser där den ena tillkommit för att inta en reserverad hållning till människor och den andra skapats för att gå till angrepp mot andra djur. Så är man seriöst intresserad av en såkallad ”Kamphund” vänd er då till en uppfödare och köp en renrasig sådan, att kombinera molosserhundar är GALENSKAP.

 18. Nadja skriver:

  Håller med N-attis , väldigt klokt o fint skrivet :)vänd er till en seriös uppfödare =P

 19. Eva skriver:

  Har tagit del av ganska onyanserade och osakliga kommentarer som att, fel på ägaren…, avliva hunden så vi får sova.., etc, etc… Men fakta kvarstår. Dels hade tiken Maya en svår förlossning med en livmoderinflammation som följd. Dels uppmanades husses vän att ej komma, när han ringde! Han kom och negligerar av ngn märklig orsak en hunds varnings skall! Han har även så en doft av alkohol kring sig, ev från de medhavda plastkassen med en pet flaska innehållande alkohol. Han agerar på ett vis som vare sig barn eller vuxen gör i möte med en varnande hund, han böjer sig fram mot henne? Efter akuten återvänder han för att hämta sin spritkasse! Ngt dygn senare återkommer han med ekonomiskt ersättnings krav som han ej får gehör för. Därefter gör han en polis anmälan. Sedan har det gått prestige i allt, in absurdum! Man har ej följt den lag som ska följas, har ej gjort ngn form av utredning innan etc… I 12 dygn hölls Maya kedjad i en bur utan rastning, enligt polisens egna noteringar. Hennes livmoderinflammation med tillhörande smärtor ökade, hon befann sig i ett trångt slutet utrymme med sina tre valpar i sin egen urin och avföring…. Allt innan det gjordes ngn form av bedömning som fick som svar en akut operation. Maya var aldrig under 5 år aggressiv, ej heller uppvisade hon på djursjukhuset aggressivt beteende. Hon uppvisade vid ett provokativt tillfälle, när hon var fysisk sjuk och trött ett normalt hund beteende…. Vem ska avlivas undrar jag??? Nästa gång kan det vara din hund om du inte ser upp!

 20. Misty skriver:

  ”Nästa gång kan det vara din hund” skriver Eva. Nej, det skulle det inte kunna vara, av många olika skäl. 1. Det kommer inte in någon som mina hundar inte känner ifall jag har en nyvalpad tik hemma.2. Om jag misstänker att min hund är sjuk så tar jag den till veterinären!! Jag skulle inte nöja mig med att bara ringa till djursjukhuset som ägaren tydligen gjort.3. Jag skulle aldrig låta hunden stå och skälla på någon en längre tid utan att ingripa, oavsett vem det är.Det fins fler skäl men dessa räcker nog.Tråkigt att Maya är den som blir drabbad av inkompetenta poliser men tydligen även totalt inkompetenta ägare!

 21. Eva skriver:

  Misty! Då vet du inte vad som kan ske?! Har en hund med distinkta vaktegenskaper, som för det mesta är i god kontroll. Hon älskar oftast mötet med främmande människor vuxna såväl som barn och hundar oavsett kön. Har dock sett hur hon reagerar vid möte med ex berusade, som gärna vill visa hur goda hundälskare de är… Hon reagerar på det på samma vis som små barn i mötet med berusade, ngt oförutsett som upplevs obehagligt, det är ju också ett hot! Sedan är det så enkelt att säga Nej! det skulle inte hända mig el. min hund för jag är minsan så mycket bättre. För det var den tolkning jag gjorde. Livet är inte svart eller vitt, det finns även så en grå skala… Sedan ska ju trots allt vi människor förlita oss på att polismyndigheterna följer de lagar som ramar in deras uppdrag, respektive så bör de även klara av att tolka lagarna. När de går bet så har de ju jurister som ska vara behjälpliga. Men här arbetar man i nu läget efter prestige in absurdum och det är ej det vi betalar skatt för. För i sluttampen är detta ngt som vi betalar för, det är inte gratis. Gissar att notan i nuläget med alla administrativa kostnader etc är uppe i drygt 350-400.000 kronor…. Sedan har det hela ju inte vandrat in i Förvaltnings rätten ännu….Så åter till att det ej kunde hända din eller ngn annans hund! Jo´visst skulle det kunna hända vilken hund som allra helst, som upplever sig provocerad att hugga!!!! Även din sötnos! Ty hundar använder sig av den kommunikation de klarar av när de blir provocerade, skrämda eller rädda. Med andra ord, när de känner sig hotade. Sedan kan tröskeln vara av olika höjd.. Så är livet för våra hundar!

 22. Anki skriver:

  Ett stort bevis hittar man bland inläggen här, hur pass okunnigt folk med fördomar det finns. Media förstorar upp, folk är menlösa och läser det dom vill läsa.Alla hundar kan bli farliga i fel ägares händer, och i detta fallet handlade det om en mammasom nyss fött valpar som försvarade sina valpar mot en man som kom med en påse med förmodligen alkohol eftersom det luktade sprit. Mina 2 hundar gillar definitivt inte alkoholpåverkade personer. Ingen hund, ingen tik tror jag skulle tillåta en person komma rakt in till sin valpar, då känner hon sig hotad. Alla raser oavsett kan reagera så här, det vet man om man har kunskap.

 23. N-attis skriver:

  Om man släpper in en person så kan det inte vara hemfridsbrott, dessutom om nu ägaren / ägarna släppte in denna person borde dom således också ha sett hundens reaktion.Det man frågar sig ÄR varför dom då inte gjorde nått, som tidigare inlägg ”Hunden stod och skällde i 10 min” .men även om personen i fråga bara gått in genom dörren så borde väl ändå ägarna ha hört hunden stått och skällt i den trånga hallen? Och varför gick dom inte då och kolla efter vad det var frågan om?Sen har man väl inte tik med valpar lösa i lägenheten, mig veterligen brukar man stänga in tiken med valpar i ett rum så att tiken får det lungt utan att ha en massa främmande människor omkring sig.Borde man inte vara så pass påläst eller rådfråga med någon ”Uppfödare” innan man tar en kull med valpar om hur man kan gå till väga i fråga med att ha valpar?Och om hunden dessutom visar sytom på att vara sjuk kan man fråga sig varför ägarna inte tog tiken till en veterinär?Dessutom har väl aldrig den där hundpsykologen träffat Maya i fråga? hur kan man göra en bedömning per telefonen om en hunds mentala status?Om man ska kunna göra någon ändring för hundar i denna situation så måste man kunna föra en öppen dialog och även kunna ta en del kritik eller att människor ifrågasätter.Eva Nej det lär inte hända mig då jag har en hanhund, men om det nu mot förmodan skulle ske ”Att min hund biter någon” skulle jag inte kunna ha min hund kvar iom att jag aldrig skulle kunna garantera att det inte händer igen, men eftersom jag aldrig kommer ha några valpar eller fyllon som springer här så minskar den risken rent procentuellt.

 24. Eva skriver:

  Aha, Muhammed, det var därför personalen på djursjukhuset aldrig hade problem med att hantera hennes matskålar etc? Eller är Maya psykotisk till och från??? Något haltar i din beskrivning, från vad andra (ej matte el. husse el. den bitne fabror Blå) säger. Tänker då på personal som hantera Maya i drygt en veckas tid efter den akuta operationen. Människor som Maya ej kände och därmed borde uppleva som ett hot och försvara sig emot…. Var det därför farbror Blå tog tillbaks sin anmälan också?

 25. Nella skriver:

  Stämmer precis som du skriver Eva det finns många haltar i hans berättelse!!!Så kallade Muhammed är det kanske den bitne som skriver eller vännen till den bitne som skäms över sitt uppförande och agerande idag. Inser han nu att han har grävt in sig själv i ett stort svart håll med sina lögner och ojj opps skrämmer de skiten ur den bitna nu att han inte berättade hela historian fy Farbror blå du borde veta bättre. Om du känner ägaren så borde du mer än veta att hunden inte har en husse. Kan man kalla pojkvän Husse??

 26. Eva skriver:

  Vill även belysa hur det kommer sig att gruppen på Facebook runt Maya växer för var dag, snart uppe i drygt 10.000 och drygt 4000 namn underskrifter. Det har att göra med att alla vi s.k vanliga människor SKA kunna lita på myndighets utövare oavsett vilken myndighet de representerar. Myndighets utövare SKA, inte kanske eller bör utan SKA! följa de lagar, förordningar respektive normer som ramar in deras uppdrag. Kan de ej tolka de juridiska paragraferna runt ett specifikt uppdrag SKA dom begära hjälp från de som kan… Runt Maya framkommer så oerhört tydligt hur Malmö polisen så totalt negligerar sitt uppdrag och agerar utifrån prestige in absurdum. I tron att det går hem. Detta är ej acceptabelt, de är satta på sina positioner och betalda av allas våra skattemedel. De SKA ge service och tjäna oss. Annars får vi ett okontrollerbart kaos i samhället. Ett samhälle där vi alla känner otrygghet oavsett vad som sker!

 27. N-attis skriver:

  Eva nej är varken en ”Muhammed” eller en ”Polis” jag är en helt vanlig ”Svensson” som ifrågasätter.Och är det endast det som du räknar med att vara en vanlig människa att vara Svensk?Ägarna till hunden i fråga har utländsk påbrå ”Med tanke på efternamnet” så tänkt efter lite innan du kommer med personangrepp om ett etniskt ursprung.Jag har aldrig ifrågasatt polisens agerande det jag däremot ifrågasätter är ägarnas kompentens till att ha hund, nu är det faktiskt du som är ute och virrar i det blå.Jag har heller aldrig varför för avlivning av hunden i fråga, men ifrågasätter om ägarna är kapabla till att ha en hund, en hund som trots allt har bitit en människa och det är ett faktum, ett faktum man inte kan se mellan fingrarna.Jag vill kunna känna mig trygg och jag tror att många med mig känner samma sak, utan att ens känna ägarna i fråga eller ha träffat hunden kan du då garantera att detta bara var en engångsförteelse och att vi kan känna oss trygga med hunden.Jag sympatiserar faktiskt med den bitne mannen med, han fick sy 30 stygn i ansiktet och om det nu var så att det var för hans egen oaktsamhet är detta nått han kommer få leva med hela livet, ett ärr som alltid kommer påminna honom om den här händelsen, är inte det straffet nog?Att säga att han antagligen var ”Berusad” vid tillfället” är väll att snacka under dimmorna eftersom han inte har uttalat sig om denna händelse OCH jag förmodar att ni inte var där när olyckan skedde.Att du Eva inte kan ta en dialog om detta är rätt uppenbart och faktum är att alla kommer inte ha samma åsikter som dig, bara för att man ifråsätter behöver det i lagens mening inte betyda att man tycker att rättsväsendet har handlat korrekt i detta ärende.Men om det nu är så vanligt att tikar har den här reaktionsförmågan när hon har valpar och även att det förekommer en risk att tiken under valpningen kan få livmodersinflammation, så kanske vi ALLA borde ta oss en tankeställare och inte ha tiken lös i lägenheten med valpar, utan ha tiken i ett rum där hon kan vara ostört med valparna.Jag är för en seriös debatt om dessa såkallade ”kamphundar” så att det inte blir som i Norge / Danmark att man går in och förbjuder rasen helt./ Amerikan staffordshire terrier ägare!

 28. Eva skriver:

  Vet ej N-attis om du förstod mitt sista inlägg. Innebörden? I korthet beskrev jag att vanliga människor oavsett namn eller kultur bakgrund o.s.v. vi vill känna förtroende för myndighets utövarna! Vi vill tro på att de läser och tolkar de lagar som ramar in deras uppdrag! Vi vill tro att de följer lagarna! Sedan hur du, jag eller ngn annan agerar som privat individ är i sak totalt egalt! Jag förstår att du ej ifrågasatt polisens agernande. Men alla vi övriga är djupt oroade över polisens agerande, i deras egenskap som varande myndighets utövare. Är även så osäker på vilken dialog jag kan eller kan ej ta? Men eftersom vad jag och många mot mig vänder sig mot är myndigheternas agerande, där de visat sig negligera lagarna… Att gå in på hur enskilda privata individer hanterar sina hundar övergår lätt till paj kastning, det i sig är ej konstruktivt. Med andra ord av onyanserad kritik, där alla parter ej är del kommer inget gott ur! Kanske för den enskilde som har ett behov av att projicera sitt eget ”må dåliga”. Men för enskilda rätts fall, Nej, det är ej konstruktivt!

 29. Nella skriver:

  N-attis du har nog missuppfattad Eva, hon har inte gjort ngt personangrepp.Visst kan man tänka lite i dem banor som du säger varför hon inte tog hunden till ett annat rum, nu kommer det ett stort MEN. Hur skulle hon veta att den bitne böjer sig ner mot hunden och att Maya sen biter?? När hunden aldrig gjort något så innan.Så med andra ord menar du att när du får besök och hunden skäller tar du in hunden i ett annat rum???? Orimligt i mina öronÄgaren säger till pojkvännen och även när han sitter i telefonen med den bitne att hon inte vill ha honom hemma hos sig för att hunden inte mår bra och att hon precis fått valpar. Att Maya måste få vila då hon ska till djursjukhuset dagen efter som djursjukhuset bad henne göra om inte hennes flytningar tog slut och om ögonen fortfarande var röda.Hunden varnar i ngn minut med att skälla samtidigt som ägaren säger hälsa på henne så att hon känner sig lugn. Men NEJ istället väntar han i några sekunder och sedan böjar han sig ner mot hunden.. SMART!!!!Hade kunnat tro att han bad om att bli biten. Varför väntar han med att anmäla efter 2 dagar??!! Och varför går han tillbaks ditt när hunden fortfarande är kvar för att hämta sin spritfalska om han mår så dåligt över vad som har hänt och har ont????Anklagar ingen men situationen var inte den bästa den då allt detta hände dem inblandade.Varför drabbas hunden och inte pojkvännen som inte lyssna och den bitne?

 30. Eva skriver:

  N-attis, såg inte detta från början! Var i hela friden fick du detta från?????; >Och är det endast det som du räknar med att vara en vanlig människa att vara Svensk?Ägarna till hunden i fråga har utländsk påbrå ”Med tanke på efternamnet” så tänkt efter lite innan du kommer med personangrepp om ett etniskt ursprung.” (hoppas att du känner igen dina ord, så nu inte ngn tror att de är mina, för det är de ej!) Hur fick du till att en vanligt levande människa är enbart svensk? Var har jag påstått ngt sådant??? Jag blir skrämd när jag noterar hur lite du läst respektive förstått av vad jag skrivit. Var i hela friden finns det personangrepp på etniskt ursprung i min text???? Är det ev mitt eget ursprung kanske? Men jag har ej lyft fram det, så vad är det för goja du skriver….

 31. jennie skriver:

  Lönt att ens diskutera här inne,ingen verkar ju förstå någonting.Kommer med sina egna berättelser och gör hunden som egentligen är en trevlig familjehund till en kallblodig mördare i era ögon.Jag är så trött på alla fördomar,tack och lov har jag bevisat motsatsen på att mina pitbulls är jätte trevliga familjehundar medans mina grannars galna schäfer,pudel, jack russel , labdrador m.m står och tuggar fragda så fort de ser mina hundar. Mina hundar går förbi utan att ens tittar dit. Ägaren till Maya gjorde vad hon kunde men mannen vägrade lyssna.Vem går fram till en okänd hund frmaför allt med en kull nya knäckta valpar?INGEN som har förnuft!Jag ber er alla , gå aldrig fram till mina ungar, aldrig.Ett litet tecken på att ni är pedofiler så lär jag tag fram min mörka sida och kommer skydda mina barn till 100% TÄNK PÅ DET NOGA!En arg tre barns mamma som har under 2 år försökt få polisen att agera mer mot våldtäkter mot barn,men de har inte ens tagit bort de filer jag skickat på övergrepp på småbarn.Men Maya ska de hålla på med..Förjävligt!!!

 32. Ewa. skriver:

  En man som osar alkohol är ett hot !!! Och dessutom ,,, hur brukar alkoholpåverkade bete sig ??Rent instinktivt försvarade denna hund sina valpar .. Ett helt NORMALT beteende .. men det största felet ligger hos ägaren ,, han / hon borde inte släppt sin alkoholpåverkade kompis i närheten av sin hund …. OCH Ägaren borde kollat upp hur tiken mådde efter en svår förlossning och inte utsatt den för stress … OCH ang livmoderinflammationen så var väl den här stackars tiken smärtpåverkad ??? Något ägaren också borde tänkt på .. Om han / hon nu ens var medveten om det ?? Som i så många andra tragiska fall där en hund biter så är det människans fel att det händer … Lämna den stackars hunden ifred !!!!!!!! Ewa

 33. jennie skriver:

  Min pitbull tik fick också livmodersinflammation efter sin kull , MEN hade inga känntecken alls.Hon reagerade inte alls aggressivt,visade inga symtom på smärta och dessutom var i toppform. Jag tyckte hon blödde för länge därför uppsökte jag Vet,de gav mig tabletter sen var hon botad.Så det är inte alltid man märker om hunden är sjuk,det sa även Vet till mig.Sen vet vi inte hur det var mellan mötet med polisen,ägaren och hunden .Därför kan vi inte anklaga någon av dom. Däremot handligen mot Maya är orättvis!

 34. jennie skriver:

  Tycker ni om djur så glöm inte rösta.http://gemensamstyrka.se/ide/vi-bygger-ett-djurhem-sjaelva

 35. N-attis skriver:

  Eva27 april 2010, kl 07:47Aha, Muhammed, Nella27 april 2010, kl 08:18Stämmer precis som du skriver Eva det finns många haltar i hans berättelse!!!Så kallade Muhammed är det kanske den bitne som skriver eller vännen till den bitne som skäms över sitt uppförande och agerande idag.Var kom ”Muhammed” ifrån? Kan inte se att någon ”Muhammed” har skrivit härinne.jennie23 april 2010, kl 12:04Vad fan är det för djurplågeri man läser här? Hunden försvarade sina 1 veckors valpar.Hunden sa ifrån i 10 min genom att skälla och morra men mannen som är alkohol påverkad sket i signalerna. Synd hon inte bet av hela ansiktet på det jävla missfostret.Vänta här nu, jag får inte ifrågasätta men när någon skriver ”Bita av ansiktet på missfostret” då är det ingen som reagerar?”Hunden sa ifrån i 10 min genom att skälla och morra” 10 min är för mig en otroligt lång tid och har man varken hört eller reagerat så har väll jag all rätt att ifrågasätta?Men däremot har jag inte sett några som helst underlag för att han VAR berusad vid tillfället mer än att han hade en påse med innehållande ”berusningsmedel” ?Är det så upprörande att det finns någon som motsätter sig och ifrågasätter? Uppenbarligen så blir vissa personer upprörda när jag kommentera ”Comforts” inlägg ” Om denna hundägare skaffat en mer normal hundras” antog då att han syftade på ”kamphundar” men för kul skull så kollade jag raser som har använts som ”kamphundar”.Amerikan staffordshire terrier.Engelsk staffordshire bullterrier.Amerikan Pittbull terrier.Bullterrier.Engelsk bulldog.Boxer.Amerikansk bulldog.Akita inu.Tosa inu.Dogo Canario.Det finns fler än dessa, kollade bara wikipedia eftersom att Amerikan staffordshire terrier / pittbull oftast blir uthängda som dom enda ”Kamphundarna” o_0

 36. N-attis skriver:

  Kan inte se någonstans att man kan plocka bort sina inlägg om det nu är ”Admin” som varit inne och plockat bort ”Muhammeds” inlägg men då finns det flera inlägg som man kanske bör ta en närmare titt på.Jag har inte skrivit någonstans där jag tycker att polisen har handlat rätt i detta ärende. en avlivning borde väl ändå vara den absolut sista åtgärden när man har testat allt annat.Om det nu är så att man ska mentaltesta henne så borde väl ändå det utföras av någon ”Oberoende part” ? Och inte under dom här omständigheterna som hunden befinner sig i nu, Att polisen sedan kom och tog hunden i fråga under dom premisserna och sedan behandlingen av hunder under omhändertagandet och den fortläpande behandlingen av hunden ifrågasätter jag starkt, Sunt förnuft säger att man inte kan utföra ett mentaltest under dom här omständigheterna.Om man redan från början hade ”Med tanke på valparna” satt restriktioner på ägarna ”Koppeltvång, munkorg” och vara än mer observanta på hunden signaler ” haft hunden i ett rum med valparna med dörren stängd” eller vad det nu kan tänkas vara och sedan gjort en grundlig utredning på hund / ägarna så hade situationen sett helt annorlunda ut och hade således kunnat utredas efter att valparna lämnat boet.Nu ”kommer” ägarna få hem en hund i obalans med tanke på omständigheterna och kommer ha en hel del att jobba med om det ens ” som lekman” går att rehabilitera en hund som varit med om dessa traumatiska omständigheter.Man kanske skulle satsa på att ha ”Djurpoliser” i Sverige, en oberoende organistation med professionell personal som kan ta sig an hundar i liknande situationer och ge dom en andra chans.Tänkvärt iallafall.

 37. jennie skriver:

  Jag vet vilka hundar som används i hundkamper,men det är ju tack vare människan. De tvingats att slåss med varandra fast de inte vill. Sätt människor i burar och låt de slå på varandra istället.Och vad är en normal hundras? Jag blev allvarligt biten av en tax jävel, en schäfer,samojed,border collie när jag var mindre.,På kennlen jag jobbade gjorde en golden utfall utan anledning. En labrador gjorde anfall mot alla hundar där inne.En väktarhund bet mig hårt i knäet så det blev svullet,denskulle ha tag i kopplet.(lekfull),en boxer hoppar upp mot min hals(lekfull)Det är ju så klart upp till ägaren att ha kontroll över hunden och människor som befinner sig runt en hund behöver inte hålla på att trigga igång den sen för att göra en anmälan. Se till att era hundar hålls borta från människan för tydligen i dagsläget är människan utan erfarenhet ett allvarlig hot mot våra familjemedlemmar!

 38. Eva skriver:

  N-attis! Hur det försvann vet jag ej! Men så är det..Ja! Jag är absolut för en separat djurpolis! Det är märkligt att Sverige ej har det… I England så går dom ex 2 år i utbildning…. Här sitter folk på en polis station och ska förlita sig på att andra kanske kan?!Beträffande Maya så är det kanske frågan om hon grejar att bli ok efter dessa tvära kast bland idel främlingar. Sedan att utföra en mental test, innan hon ens getts en möjlighet till att stressa ner och utförd av samma polis som när hon var kedjad, sjuk och inspärrade i 12 dygn i bur, i sin egen urin och avföring… Märkligt? Men polisen har bestämt sig hon ska dö! Sedan hur det går till spelar mindre roll!

 39. N-attis skriver:

  Det är precis det jag menar, hade man från första början låtit hunden stanna kvar i hemmet med restruktioner så hade det aldrig blivit såhär.Att sedan låta arbetskollegor till ”Mannen” göra en utredning är under all kritik och mig veterligen har väll inte alla poliser den kompetensen ingår det ens i utbildningen till polis?Och även om man har en kunnig person inom stationen är det då en utredning som inte tar parti för varken mannen eller hunden ifråga utan gör en rättvis bedömning? i det här fallet skulle det vara på sin plats med en oberoende part att bedömma hundens mentalitet och under andra omständigheter än det hunden befinner sig i nu.Jag vet inte alls om hunden någonsin kommer att kunna leva ett drägligt hundliv efter det här, jag låter det vara osagt och förlitar mig på oberoende expertis i den bedömningen.Men däremot så måste dom som behandlat hunden på det här sättet ställas till svars och VI måste föra hundens talan eftersom hunden själv inte kan göra det.Tyvärr är det så att Dessa raser redan är utdömda redan på förhand och det är nått som vi måste förebygga.

 40. N-attis skriver:

  Jennie Amstaffen användes även längre tillbaka i historien som sk butcher´s dog och var en hjälpreda till dåtidens slaktare. Hundarna användes både för att hantera och flytta boskap, vilket ställde krav på egenskaper som mod och mental styrka då slaktdjuren ofta var mycket större än hunden, och för att skrämma djuren till dödsångest. Detta då man längre tillbaka i tiden saknade konserveringsmedel och de höga halterna av stresshormon som utsöndrades hos djuret före slakt förlängde hållbarheten och gjorde köttet mörare.”kamphund” behöver inte indirekt betyda att dom användes enbart för slagsmål mot andra hundar, det finns en hel del raser som aldrig användts i slagsmål med andra hundar utan enbart som sk butcher´s dog.Även om man använt en ras till hundslagsmål så har domaldrig varit aggressiva mot människor, det skulle då göra dom ohanterliga.

 41. jennie skriver:

  Alltså snälla N-attis. Jag vet historer bakom hundar då det ligger i mitt intresse så du behöver inte googla om det och sen skriva det till mig.Tack 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.