Skärpta regler för hundägare

förbud.jpg

Nu skärper Landskrona reglerna för hundägare, med bland annat hundförbud på badplatser mellan 1 maj och 30 september.

Hundägare som bor i Landskrona får nya regler att rikta sig efter, bland annat blir det förbud att ta med sig hunden till badstranden, hundarna får inte heller vistas på begravningsplatser eller kommunens förskolegårdar och skolgårdar. Detta skall även omfatta lekplatser och idrottsanläggningar. Det är kopplingstvång i samtliga parker i Landskrona. Ledarhundar för synskadade, service- och signalhundar för funktionshindrade, och polishundar i tjänst, omfattas inte av de lokala ordningsföreskrifterna.

Det är också tvång på att plocka upp efter sin hund.

.Tuffare regler väntar hundägare

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.