Hundtvist överklagades till hovrätten

lagbok.gifTvisten handlar om en sjuårig hund, två kvinnor kan inte komma överens om vem som är ägare till hunden, är det den 41 åriga kvinnan som fått djurförbud eller är det kvinnan som fått hunden i present?

Vid ett besök från djurskyddsinspektörerna i den 41 åriga kvinnans hem år 2008 fann man 14 vanvårdade hundar, kvinnan tilldelades djurförbud av länsstyrelsen. Ett halv år senare fick 41 åringen ändå rätt i en tvist om en hund i tingsrätten, där hon ansågs som ägare till hunden. Allt handlar om ett fodervärds avtal som enligt den andra parten var upphävt, så hundens gavs vidare som present till en annan kvinna som har hunden idag. Denna kvinna förlorade tvisten om äganderätten till hunden i tingsrätten och dömdes att återlämna hunden samt betala rättegångskostnaderna på 35 000 kronor, kvinnan har nu överklagat till Hovrätten.

Tvist om sjuårig hund går vidare

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.