Kan hundar upptäcka cancer?

cancer.gif

Just nu jobbar man med ett intressant försök där man vill se om hundar kan lukta sig till cancer på lungmottagningen i Gävle. Liknande försök har tidigare gjort utomlands och man har även tagit fram en ”elektrisk näsa”. 

Man tror att hundar kan upptäcka cancer i ett mycket tidigare stadium än vad läkarvetenskapen klarar av, man känner till en hund som skall ha slickat på sin mattes ben på en punkt som senare visade sig vara en elakartad hudcancer, malignt melanom. Om det visar sig att hundar kan lukta sig till cancer så kan detta förbättra patientens chanser att överleva.

Hundar används för att spåra lungcancer

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.