Kennel anmäld till djurskyddet igen

dogs.gif

Återigen är en kursgård/kennel i Ludvika i blåsväder då det har kommit in en nya anmälan om vanvård, det skall varit ”fruktansvärt” smutsigt, hundar med mask, inget rent vatten. Detta enligt en person som köpt fyra hundar från kenneln bara för att rädda dem från vanvård. Uppfödaren anser det vara smutskastning.

Det är andra gången som samma kennel råkar ut för granskning, senast år 2008  anmäldes kenneln till miljöskyddet i Ludvika, det konstaterades vissa brister men hundarna var inte i så dåligt skick att man kunde anse att de for illa. Nu är kenneln anmäld till djurskyddet vid länsstyrelsen Dalarna. Man kunde konstatera att hundarnas vård var eftersatt och de behövde få rena torra sovplatser. Länsstyrelsens djurskydd har meddelat att kenneln måste halvera antalet hundar från 22 till elva vuxna hundar.

Ny anmälan mot omsusad kennel

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.