Rottweiler bet sin ägare mycket svårt på en hundutställning

rottis.gif

Ägaren till en rottweiler ligger i dropp på Sundsvalls sjukhus, efter att ha blivit svårt biten av sin egen hund på en hundutställning i Timrå igår.

Precis under bedömingen gjorde rottweilern ett utfall mot sin egen ägare, han bet sig fast i kvinnans arm och drog omkull henne pa marken. Hunden vägrade att släppa taget och hundägaren trodde att hon skulle bli ihjälbiten. Kvinnans man kom till undsättning och lyckades få loss den aggressiva hunden från kvinnan.

Åskådarna och deltagarna på utställningen chockades svårt av synen av den aggressiva hundattacken, där hundägaren bets blodig och skadades allvarligt av betten från sin egna hund. Den fem år gamla hunden kommer att avlivas säger ägaren till media. Attacken kommer att rapporteras till Svenska brukshundsklubben som oacceptabelt beteende.

Det hade kunnat gå värre – om det fortsätter så här så kommer vi snart att se det första dödsfallet där en hund biter ihjäl en människa i Sverige.

Här bet rottweilern sin ägare

Så ser du tecknen om din hund är aggressiv

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

19 svar på Rottweiler bet sin ägare mycket svårt på en hundutställning

 1. :)))) skriver:

  Det är bara en tidsfråga innan det sker. Och då vill jag inte vara i en pitbullägares kläder. Förmodligen blir de den mest hatade gruppen i Sverige under lång tid. Särskilt om det drabbar ett barn. Man ska komma ihåg en sak att allaär inte lika lugna och tålmodig och förlåtande mot dessa missdådare.

 2. Göran skriver:

  Jag anser att man ska ha körkort på vissa hundraser i form av teori med slutprov innan man köper hunden och oblogatoriskt deltagande i kurs med hund ordnad av Brukshundsklubben.

  • Dog News skriver:

   Den här Rottweilern som attackerade ägaren har troligen gått på Brukshundklubben i 5 år…..

 3. maria b skriver:

  Känner med ägarinnan som troligtvis inte alls mår bra! men nu är det dags ni alla! dags för vad? Jo att hantera våra kära hundar som det de är: djur, flockdjur och sist hund. Har själv tagit över en så kallad kamphund som en enligt svenska mått mätt hade en mycket erfaren och kunnig ägare, men skapade mer eller mindre en tickande bomb. OM vinälskar våra hundar så högt som vi säger så MÅSTE vi börja hantera dem som det flockdjur de är! de förstår inte alls vad vi säger (jo, jag vet att de kan lära sig kommandon), de lever i nuet, har inga känslor som skam eller hämnd. Vi människor måste lära oss det här för att få härliga och hundlyckliga hundar! Lydnad är ett mänskligt påfund för att vi ska ha något att göra, inget fel med det. Men hundar som är naturligt självsäkra och dominanta får man inge ordning på med att locka med godis och lära den en massa kommandon. Hör av er så hjälper jag mer än gärna till!

 4. chatrine skriver:

  fel.fel .fel……….hunden har inte svensk född.den var tydligen import från serbien som 4 åring.så slipper vi fler spekulationer i den vägen

 5. Caroline skriver:

  Det spelar ingen roll hur mycket gott folk pratar om den rasen så kommer jag ändå tycka att det är obehagligt att möta en sådan hund.

 6. Ekfan skriver:

  Kul med en hundblogg! Den läggs till på favoriter med en gång :)Tragisk händelse med rottisen! Även med den som bet den lilla tjejen, visste inte det förrän jag läste det nu här på bloggen. Hoppas att det kommer positiva nyheter på bloggen ibland också 😉

  • Dog News skriver:

   Hej Efkan, kul att du tittade in. Bara några få rader ner finner du positiva nyheter tex om Rebel hunden:) Ha det gott!

 7. M. Beck skriver:

  Varför kallar ni den rottis? Låter ju sjukt! Det är som om man skulle kalla Hitler eller Charles Manson för snuttegubben. Ingen skulle gulla med en seriemördare eller en massmördare. Men stackars rottisen när den lemlästar ett barn. Då är det ägarens fel. Hur fan tänker ni. Är rätt avlade, eller.

 8. maria skriver:

  Men herregud när ska folk fatta att det inte har med rasen att göra hur många andra raser biter folk varje dag men det skrivs det inget om .. idioter det handlar om ÅGAREN inte om rasen det är media som har skapat denna hystreri om pittbull o nu rottweiler OMG hur dum får man bli !!!

 9. hundagare skriver:

  Horro Theater, kanske dags att lasa pa? En rottis har inget med en pb att gora, och goldens toppar ligan voer hundbett i sverige.Serbien ar kanda for sin ”Tuffa” hantering av hundar, samma med tjeckien, darfor undviker manga tjeckiska och serbiska hundar – dar finns heller inte MENTALTESTEN som brukshundsklubben har… och som ALLA med brukshundar rekommenderas ga (i synnerhet de som avlar.)Problemet ar att nar Fiffi biter – vilket hander mktmktmkt ofta – sa ar hon en liten fluffig knahund som inte lamnar nagra skador och inte heller gor intressanta rubriker – en rottie eller pb eller schafer daremot utgor intressanta rubriker eftersom svenskar ALSKAR att lasa ”kittlande” artiklar dar vissa hundraser utmalas som nagot ”extra”.Ska ni hojta om farliga hundraser kan ni borja lasa pa om de sibiriska herdehundarna…

 10. Ida A skriver:

  Ännu en gång har en rottweiler skapat rubriker, undra om det varit lika intressan tom det varit en labrador eller en liten pudel som gjort samma sak. Inget djur anfaller heller oprovocerat. Vi människor måste bara lära oss att hantera våra hundar som hundar, inte som människor eller leksaker.

 11. Trollan skriver:

  Det är alltid så intressant att läsa dessa diskussioner. Fast ni som är emot hundar eller vissa raser, tror ni inte att ni skulle ha större chans att bli lyssnad på ifall ni uttryckte er mer normalt än ni gör? Få lyssnar på någon som säger eller skriver ”idiotjävel” till exempel. Bättre sätt att uttrycka er åsikt borde ni väl ha?

 12. My skriver:

  Ni som tycker att vissa raser ska förbjudas och att det borde inskaffas hundlicens bör nog tänka åtminstonde lite längre än näsan räcker. Om man förbjuder en ras kommer smugglingen öka (och med den ökad risk för sjukdomar som vi inte har i Sverige) och man har definitivt ingen koll alls på vad för hundar som används i aveln – och vart kommer dessa hundar hamna? Jo hos folk som inte bryr sig ett skit om den är laglig eller överhuvdtaget har något större intresse för hundens välmående. Och vad händer med alla dessa blocket.se-blandrashundar som kanske har samma mentalitet som en rottweiler men utseende som en kraftig labrador – vilken uppfostran och hur mycket kommer den hunden antagligen få arbeta? Som har ännu högre risk att utveckla aggressivitet? Och ang. hundlicens vem ska kontrollera att alla som har hund har det? Polisen har iaf. enligt mig betydligt viktigare saker att göra än att springa runt och kolla om folk har hundlicens. Dessutom, de som verkligen inte borde ha hund – de lär nog skaffa hund ändå på ett eller annat sätt. Inte första gången jag kommenterat i en sån här debatt och det lär antagligen inte bli en sista heller.

 13. Dog News skriver:

  Varför blir en del personer irriterade över att händelser som denna kommer ut i media? Vi har själva upprepade gånger skrivit om en dvärgpudel som attackerat andra hundar, vi bryr oss inte om rasen utan om själva nyheten. Det är positivt att hundattacker belyses i media innan någon människa får sätta livet till, då är det för sent.

 14. Hundagare skriver:

  Ja visst ar det det!! MEn -du- skrev att hunden ”varit i brukshundklubben i 5 ar” vilket ar ren och skar spekulation utan nagon som helst sanning eller rot i verkligheten da det ar en importhund. Sant vander vi oss emot.Vi vander oss emot att det -aldrig- skrivs om hur brukshundsklubben och dess hundagare kampar for att halla aveln ren fran instabila hundar… Vi vander oss emot att det alltid blir ”iiiih kamphund!!” en rottis ar ingen kamphund, men eftersom de ar biffiga i sin fysik sa blir det helt plotsligt sammankopplade med pitbulls? Men inget vet ni om att de hundraserna inte har nagot gemensamt utover att de ar hundar 🙂

  • Dog News skriver:

   >MEn -du- skrev att hunden ”varit i brukshundklubben i 5 ar”Vi skrev TROLIGEN varit i brukshundklubben i 5 år……vi har ingen vetskap OM hunden varit det utan använde därför uttrycket TROLIGEN

 15. Helena skriver:

  Som stolt ägare till två rottweiler blir man fruktansvärt ledsen över att läsa sånt här och att så fort det handlar om såkallade ”kamphundar” så ska det bildas extra stora rubriker. om en golden biter så skriver inte media ut att det är just en golden, utan istället står det en hund bet osv. Hundar är hundar oavsett ras!! Det är hemsk att människor ska skapa felaktiga bilder om dessa raser! Hundar som FAKTISKT är någons familjemedlem och högt älskade!!! se istället till att alla köper sina djur från en bra kennel som vet vad de avlar på!!!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.