Hundbur utanför affärerna

Nu har idén med en hundbur utanför affären kommit till Sverige, detta fanns redan i Finland för 10 år sedan. Idén har fungerat bra där och inga hundar har blivit stulna ur burarna.

Det handlar om en bur som köpmännen sätter upp för kundernas hundar, där kan kunden sedan låsa in sin hund i tryggt förvar medan kunden går in för att handla. Då behöver man inte vara orolig över att hunden blir stulen medan man själva gör sina uppköp. Idén med hundbur i Sverige kommer av Lena Hallid och Stig Olsson har förverkligat buren.

Enligt lag i Sverige får inte hundar sitta i bur därför ansökte Lena Hallid om dispens hos Jordbruksverket som avslog ansökan. Lena har nu överklagat Jordbruksverkets beslut till Förvaltningsrätten.

Men det bästa för hunden är att få stanna hemma och vänta på husse eller matte och inte behöva sitta ensam utanför en affär.

Se mera på nyhets klippet  Inlåst hund försvinner inte

Skydda hunden från tjuvarDet här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på Hundbur utanför affärerna

  1. anette skriver:

    Det är över huvud taget helt oansvarligt att som hundägare sätta hunden utanför affären. Bur eller inte Hunden är utsatti buren för barn och folk som retas petar med grejer spottar kastar fimpar . Hund i bur vktar den kanske Vad händer om ett parn stickoer in hand och blir biten Jäkla dumheter att ta med hunden till affären

  2. Sari skriver:

    denna ide skulle vara bra, jag e för det.har det fungerat i finland så varför inte här,eller är våra barn så ouppfostrade att dom inte kan låta bli andras hundar.då ligger ju felet någon annanstans..

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.