Hund förgiftad av avmaskningsmedel för häst

Avmaskningsmedel för häst höll på att bli hunden Cindys död. Cindy hade varit med i stallet med matte och kommit åt en använd avmaskningsmedels förpackning, vilket höll på att förgifta henne till döds.

På väg hem från stallet spydde Cindy och senare blev hon ännu sämre, hon vinglade med bakbenen och hennes pupiller var stora som tefat.  På djursjukhuset i Slöinge kunde man konstatera att Cindy blivit förgiftad av avmaskningsmedlet mot parasiter och styngfluga som hon ätit i stallet. Veterinären varnade ägaren att han eventuellt skulle vara tvungen att avliva Cindy om hon fick kramper. Men efter behandling med dropp och kol blev Cindy fort bättre och fick snart åka hem till familjen igen. Om fem veckor kan man först se om Cindys njurar har tagit skada av förgiftningen.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.