Närgången varg vid hundgård

varg.gif

I söndags mitt på dagen fick en familj i Räka i Voxna påhälsning av en varg som var mycket närgången invid familjens hundgård. För knappt ett halvår sedan bets familjens gråhund ihjäl av en varg, så detta nya vargbesök upplevdes som mycket obehagligt och skrämmande då vargen dessutom inte var lättskrämd utan betedde sig mycket egendomligt.

Dottern i familjen hade precis varit ute och tränat agility med sin hund en tollare då hon upptäckte vargen intill hundgården. Vargen var mycket stor och flickan greps nästan av panik då tankarna gick till den hund som hon förlorade i höstas. Pappan i familjen tog sitt jaktgevär och sprang ut för att skrämma iväg vargen genom att skjuta två skott i marken. Trots skotten så makade vargen sig motvilligt iväg från platsen, viket är ett ovanligt beteende för en vild varg. Det kan vara fråga om samma varg som man tror att har ätit upp en papillon för knappt två veckor  sedan. Familjen hoppas på skyddsjakt på vargen som smyger omkring mitt på dagen.

Vargbesök vid hundgård

Varg försökte ta hundar inne i hundgård

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.