Varning för oseriösa hund försäljare på Blocket

pomvalp.jpg

Måste bara skriva en STOR varning för hundförsäljare på blocket och andra liknande sajter.

Man blir nästan mörkrädd då man besöker blocket och skriver in sin ras Pomeranian, där finns allt mellan himmel och jord och i alla möjliga prisklasser där hundarna påstås vara renrasiga osv. Snälla ni som går i valpköpar tankar, kontakta rasklubbar och SKK innan ni köper er valp. Fråga om råd vad ni behöver veta, be att få se mamman till valpen, om hon inte finns så skall ni absolut tänka er noga för innan ni köper den valpen.

Köp helst en valp som har stamtavla och är registrerad hos SKK då vet ni att ni har ett garanti på att valpen är renrasig. Bli medlem i SKK då får ni hjälp vid eventuell tvist senare.

Man faller så lätt för en valp, men ha tålamod och ta reda på saker innan ni rusar iväg och köper grisen i säcken som senare kan kosta er långt mycket mera än vad en valp kostar hos en seriös uppfödare.

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

3 svar på Varning för oseriösa hund försäljare på Blocket

  1. Minna skriver:

    Blev också rädd när jag gick in på blocket, men självklart är det så att man måste ha vissa kunskaper om rasen för att se att något är fel. Jag skulle aldrig köpa en rasren pomme utan stamtavla till samma pris som för en med eller en med argumentet att det är för dyrt att registrera och få stamtavlor. Det är ju inte ens sant och pengarna för stamtavlan ingår ju dessutom i valpens pris kan man tycka.Det är också dålig stil att som säljare inte skriva ut sitt namn, det tyder ju bara på att något är galet.

  2. Liza skriver:

    Ja det är ett sorgligt kapitel med Blocket, allt för lätt att förhasta sig och köpa hund när man borde stanna upp tänka till innan. Jag kollar väldigt ofta på min ras som också är Pomeranian. Från att det för bara några år sedan var några få annonser med renrasiga Pommar så är det nu en saligt blandning av oseriösa annonser. Speciellt att man blandar Kinesisk nakenhund och Pomeranian gör väldigt ont i mig, två helt olika raser med olika förutsättningar. Man blir väldigt lessen när man ser nakna Pomeranianvalpar till salu. Med sunt förnuft och bara en gnutta förstånd så gör man inte sådana parningar. Lika tråkigt också när man läser att valpar är resultatet av parning mellan renrasiga hundar men att valparna inte har stamtavla för att ägarna tycker det är för krångligt och dyrt att ordna med det, gör inte någon parning då för det finns tillräckligt med hundar till salu ändå. Om man köper blandrasvalp oavsett rasinblandning eller rasren hund utan stamtavla så blir man väldigt begränsad om ens intresse för hund växer och blir större för man kan ex. inte ställa ut valpen, vill man tävla på annat sätt ex. inom bruks så blir man också begränsad. Så tänkt till innan ni gynnar blandrasavlare och de som inte tar stamtavla på sina renrasiga valpar! Det är så jättemysigt att gå och vänta på valp från seriös kennel, följa dem från det att de är små till det blir dags att ta hem valpen. Man får tid till förberedelse för ett härligt hundliv tillsammans med sin hund och oddsen blir bättre vad det gäller att man inte förhastar sig och den stackars hunden blir en av alltför många omplaceringshundar.

  3. Charlotte skriver:

    Rigtig godt indlæg Susann og så sandt. Især skal folk være meget obs når det drejer sig om de ”eksotiske” farver! Der er en del der er begyndt at sidde og avle løs på de såkaldte merle farver og skal man købe en sådan så køb for guds skyld med stamtavle for den farve kan være sygdomsrelateret så man skal vide hvad man arbejder med og det kan man via stamtavlen. Der er for mange der sidder og avler løs på disse farver fordi ”de er så populære” og uden stamtavle så det er synd for racen.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.