Barn skall aldrig hälsa på främmande hundar utan lov

hundkopel.GIF

Alla ni föräldrar måste lära era barn att inte gå fram till främmande hundar, liksom hundägare skall visa hänsyn genom att alltid hålla era hundar kopplade på allmän plats.

Konceptet ovan är enkelt men tydligen svårt att leva upp till från både barnens och hundäagrens sida.

Barn som springer, stojar och leker och som rusar fram till främmande hundar kan av hunden upplevas som ett hot, viket resulterar i att hunden försvarar sig trots att den inte alls är aggressiv. Hunden visar bara ett normalt beteende och markerar genom ett utfall mot barnet.

 

Kopplade hundar och tydliga regler – så skyddar du ditt barn04a17839ca2a50a26b9820436795a5ebDOG NEWS Sveriges största hundblogg

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Barn skall aldrig hälsa på främmande hundar utan lov

 1. Och lika viktigt är att om man som hundägare VET att man har en hund som är osäker på barn/människor så bör man undvika såna platser där många barn finns. Måste man besöka såna platser där man vet att det finns mycket ”lösspringande barn” är det munkorg på hunden som gäller, för barn är lika impulsiva som hundar. Och det är i slutänden hunden som är den skyldige till bettet…

  • Marie skriver:

   Självklart men det finns människor och barn överallt och även hundar. Vuxna/föräldrar måste ju också ta ansvar och uppfostra sina barn och lära dem att ej bara gå fram till djur och ta hänsyn också. Hundägare har givetvis ansvar och ska hålla sin hund under uppsyn men ska respekteras av alla när den inte vill att någon främmande hälsar på deras hund! Munkorg ska man bara behöva om.man hat en aggressiv hund😄
   PS självklart ska man ej vistas med hundar på
   Lekplatser och skol och dagis gårdar eller allmänna badplatser. För övrigt måste /bör alla kunna vistas och ta hänsyn till varann 👍

 2. Lennart skriver:

  Det är ägaren som är skyldig till bettet eller vad hunden skulle göra. Man kan aldrig hålla en hund ansvarig för att vara hund.

Kommentera