Hund lämnad ensam i solen i het bil

Fire_sun_rises.gif

Nu är det livsfarligt att lämna sin hund i bilen, även om bilen står parkerad i skuggan så blir bilen snabbt en dödsfälla för din hund.

I dag har Umeåpolisen genom att slå sönder rutan på en parkerad bil, räddat en hund från att grillas till döds i sin ägares bil. Hunden var svårt medtagen och hundägaren är nu anmäld för misstanke om brott mot djurskyddslagen.

Lämna aldrig hunden i bilen vid varmt och soligt väder. Att parkera i skuggan och lämna något fönster delvis öppet räcker inte alla gånger. Skuggan rör på sig.

Efter ca 28 min i en bil placerad i skuggan med yttertemp 25 °C kan det vara 49 °C inne i bilen.
Det kan ta ca 20 min i 49 graders värme innan hunden får livshotande skador. En hund med en inre kroppstemperatur på 42 grader riskerar att dö utan snabb och effektiv veterinärvård.

Tid — Yttertemp — Skugga/Sol —-Temp i bil
08.30 — 14° C ——– skugga ——– 19° C
09.30 — 18° C ——– skugga ——– 38° C
10.30 — 20° C ——– blandat ——– 47° C
11.15 — 20° C ——– sol ————– 58° C
12.00 — 23° C ——– sol ————– 62° C
13.30 — 22° C ——– sol ————– 85° C

Polisen räddade hund i nöd

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

5 svar på Hund lämnad ensam i solen i het bil

 1. Milla skriver:

  Jag blir sååå jäkla arg varje gång detta händer..Vad är det med människor?

 2. HEMIMAMMA skriver:

  Samma som ovan gäller även för små barn…Hemikram!

 3. Ina skriver:

  Vad fan tänker folk med? Samma visa varje år. Jag blir så arg!!!!!Och förbannad rent ut sagt.De som gör så här: Sätt dem själva i bilen så får de känna. Var finns sunt förnuft idag?

 4. Ewa. skriver:

  Att folk inte lär sig trots att det skrivits så mycket om detta .

 5. Madeleine skriver:

  Jag tror att ”ägare” som gör såhär är bara jävligt nonchalanta och dumma i huvudet. Jag menar, när man tex har handlat och ställt sin bil i skugga med medvevade rutor och sätter sig i bilen känner man väl för fan själv hur varmt det är när man sätter sig i bilen när man kommer ut igen efter 5-10 minuter. Vad tror dessa ”ägare” egentligen? Att djur inte kan känna värme eller?!!

  Jag skriver ”ägare” för att jag inte kan kalla dessa idioter för riktiga ägare. Riktiga ägare gör fan inte såhär mot sina djur! Ursäkta att jag reagerar såhär, men att folk gör så här mot sina djur är oacceptabelt och ska få djurförbud omedelbart!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.