Kennelägare i Stockholm häktad för medhjälp i smugglingen

En 56-årig svensk kennelägare som är bosatt i Stockholmstrakten häktades igår för medhjälp i smugglingen av de 22 dvärghundar som kom in till Sverige i förra veckan.

I samband med häktningen av den svenska mannen häktades också en polsk kvinna som är misstänkt för anstiftning, hon nekar dock till inblandningen. Tullen tror att detta inte var första gången som dessa personer gjort sig skyldig till smuggling av dyrbara dvärghundar, tyvärr så inbringar valpar av dessa raser stora summor pengar. Man tror att dessa personer sålt hundar genom tex blocket och andra säljsidor på internet.

Detta skulle aldrig ske om inte det funnits dumma idioter där ute som faller för frestelsen att köpa en ”billig” hundvalp genom blocket. Sprid detta på alla hundsidor så att även dessa männsikor som går i valpköpar tankar läser och får informationen.

Valpsmugglare häktades

Svensk kennelägare häktad för medhjälp i smugglingen

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

3 svar på Kennelägare i Stockholm häktad för medhjälp i smugglingen

 1. Liza skriver:

  Tycker att Blocket kan ta ansvar och hjälpa till att stävja denna handel, det handlar om levande djur med känslor och inte enbart prylar till salu. Kanske ett sätt att få ned onödig avel, det finns tillräckligt med hundar utan att vi behöver insmugglade hundar och medveten blandrasavel. Blocket kunde gott dela upp hundannonserna i renrasiga SKK-registrerade hundar och blandraser (= alla hundar utan stamtavla) med mycket högre pris på annonserna för blandras!När man anmäler annonser som kan gälla insmugglade hundar får man ett mail tillbaka från Blocket att de ska se över annonsen, men de gör aldrig något åt det tyvärr – dåligt!

  • Dog News skriver:

   Skall vi skriva ett gemensamt brev till Blocket med tex en namninsamling för att få ett större krav på dem?

 2. Liza skriver:

  Det tycker jag var en himla bra idé, finns ju websidor för detta ändamål så man får många namn. Jag ringer dig under veckan!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.