Köp INTE smuggelhundar

Puppies_4_Sale.gif

Understöd inte smuggling av hundar, förra veckan fick 22 dvärghundar av bla raserna chihuahua och Pomeranian sätta livet till då de smugglades in till Sverige instängda och hårt tejpade i banankartonger.

Så här känner du igen en smuggelhund – köp inte om du har det minsta tvivel om att hunden kan vara smugglad till Sverige, trots att säljaren säger vad som helst så var mycket försiktig och kolla alltid med Kennel klubben (SKK).

Köp inte hunden från en okänd kennel.

Du får inte träffa hundens mamma och kullsyskon.

Hunden har inte Svenska kennelklubbens registreringsbevis.

Du får inget intyg från svensk veterinär på vaccinering och veterinärbesiktning.

Hunden överlämnas på tex parkeringsplats, hamnområde eller liknande, så att säljaren inte kan spåras.

Inget kontrakt upprättas mellan köpare och säljare.

Vi har hört om valpköpare som råkat riktigt illa ut då de sett annonser på Blocket och betalt handpenning på valp som fortfarande befunnit sig utomlands. Efter någon vecka har säljaren bett om mera pengar annars skulle valpen inte levereras, om köparen vägrade betala skulle valpen avlivas.I detta fall nekade köparen till att betala mera pengar och det slutade med att hon inte fick sin valp utan förlorade 5000kr till den ohederliga säljaren/smugglaren.

I ett annat fall köptes en valp utan papper och köparen betalade ca 10 0000 för en dvärghundsvalp som visade sig vara dödssjuk, valpen dog några veckor senare.

Kontakta gärna oss om ni är osäkra på vad som gäller eller har övriga frågor som rör eventuellt insmugglade hundar.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 svar på Köp INTE smuggelhundar

 1. Ewa. skriver:

  Usch detta är en hemsk marknad =( Stackars hundar =( Fast jag tror många människor kanske tänker att dom vill köpa en för att rädda en valp … Jag hoppas det blir ett stopp på detta !! Tack för en bra blogg !!

  • Dog News skriver:

   Hej Ewa, vi skall starta ett upprop och sända det till Blocket och kräva att de inte mera skall understödja annonser av dessa slag som gör det möjligt att sälja smuggelhundar i Sverige. Hoppas vi får gehör för detta. Kul att du läser Dog News:)

 2. kida skriver:

  det kryllar av märkliga annonser på http://www.olx.se! snälla kolla det

 3. Pingback: Hundvalp dog av parasiter – ägaren varnar för smuggelhundar |

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.