Sveriges enda viktklubb för hundar – DietDog

dietdog.jpg

Övervikt hos hund är ett stort – och växande – problem. Vissa raser har visserligen lättare att lägga på sig övervikt men dessvärre finns problemet numera hos nästan alla raser: cirka 30% av alla svenska hundar är överviktiga eller feta. I storstäderna är det till och med upp mot 50%, alltså varannan hund som bär omkring på skadlig övervikt.

Tjocka hundar mår sämre och många dör faktiskt av sin övervikt. Nästan alla vet att orsaken är felaktig kost och brist på motion men ändå fortsätter massor av hundar att äta sig feta på hushållsrester och fel foder.

Nu finns det äntligen vettig och lättillgänglig information om goda matvanor för hunden!  DietDog, Sveriges enda viktklubb för hundar, startad för hundägare, av hundägare – och naturligtvis kontrollerad av veterinär. 

DietDog är en portal som är öppen för alla och där medlemskapet är helt kostnadsfritt. Här finns all relevant information om hundars övervikt, enkelt och lättbegripligt. Och genom att registrera sig som medlem – också det kostnadsfritt – kan den enskilda hundägaren föra sin hunds vikt- och motionsdagbok. Och se att DietDogs 10-veckors viktprogram ger synligt resultat på en grafisk kurva.

På DietDog finns också massor av motionstips och aktivitetsidéer, recept på kalorisnålt hundgodis och mycket mer. Dessutom finns det en nyhetssida: HÄR med bland annat en träningsdagbok för valpar. Och en välbesökt blogg:  om några ovanligt vanliga hundliv med allt vad det innebär av lek, glädje och träning.

DietDog är en service till landets alla hundägare. DietDog är inte bunden till någon foderproducent eller varumärke. Vårt budskap är nämligen: ge inte hunden människomat utan lyssna till vad veterinärerna eller foderspecialisterna i fackhandeln rekommenderar.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.