ARN rekommenderar hunduppfödare att betala tillbaka köpesumman

Allmänna Reklamationsnämnden, ARN, rekommenderar hunduppfödare att betala tillbaka hela köpesumman till en valpköpare, efter att det framkommit att valpen vid ett års ålder var behäftad med medfödd missbildning i ett blodkärl.

Valpen såldes för snart två år sedan för 6 500 kr, ifjol upptäckte valpköparen att hunden inte mådde bra och veterinär kunde konstatera ett missbildat blodkärl som gjorde att hundens lever inte fungerade normalt. Valpköparen drog på sig veterinärkostnader på nästan 31 000 kronor, vilka hon försökte kräva uppfödaren på. Ärendet hamnade hos ARN som kom fram till att uppfödaren enbart rekommenderas betala tillbaka köpesumman, med motiveringen att köparen har rätt att kräva att säljaren avhjälper felet om det kan ske utan oskälig kostnad för säljaren. ARN anser att det är oskäligt för uppfödaren att avhjälpa felet och rekommenderar därmed uppfödaren att betala tillbaka köpesumman.

Missnöjd hundägare vann delvis i ARN – får tillbaka köpesumma

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.