Uppfödare avlivar hundratals kamphundsvalpar i Danmark

13 hundraser av kamphundstyp förbjuds i Danmark från den 1 juli 2010, detta har medfört att hundratals hundvalpar har avlivats.

Uppfödarna har inget annat val än avlivning av helt friska hundvalpar då det inte går att sälja valparna efter förbudet som träder i kraft den 1 juli. Den nya lagen fungerar retroaktiv, vilket betyder att hundvalpar av de förbjudna raserna som är födda efter den 17 mars får inte säljas i Danmark. För uppfödarnas del är det försäljning utomlands eller avliving som gäller, detta kan få en effekt på den svenska marknaden, tippar på att ett flertal valpar säljs till Sverige.

Hundratals valpar avlivas

Hundratals kamphundsvalpar avlivas

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.