Hundföraren bestämmer när tjänstehund skall användas

f2ce7d3970242c59.gif

Det har stått en hel del artiklar i media efter att 14 åriga Jonas på Gotland blivit biten i armen av en polishund, hunden slet bort ett stycke av Jonas arm, står det bla att läsa i en tidning.

Jonas pappa är mycket upprörd över det som skedde, han anser att polisen agerat felaktigt. Informationschef Dan Paulsen på polismyndigheten i Visby säger att det är hundföraren som avgör när hunden ska användas vid ett ingripande. Det finns inget i lagen som talar om när och hur polisen får använda hund som hjälpmedel vid tvångs- eller våldsåtgärder.

Jonas blev biten i samband med att han försökte smita efter att polisen fått tips om att det förekommit skadegörelse på Gutavallen. Jonas kompisar stannade på polisens order medan Jonas försökte ta sig därifrån, det var då som polisen använde sig av sin tjänstehund, vilket resulterade i att Jonas blev biten.

Ja vad säger man? Självförvållat eller felagerat av polisen?

Ingen lag om hur polishund ska användas

Jonas blev biten av polishund

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på Hundföraren bestämmer när tjänstehund skall användas

  1. Anita skriver:

    Självförvållat!

  2. mirran skriver:

    Jättebra att polisen agerar för att stoppa ungar som vandaliserar, tack för det! Den lille förorättade Jonas får skylla sig själv när han sabbar allmän egendom och inte lyder polisens order. Pappan borde uppfostra ungen bättre!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.