Niklas Fyrkman kräver licenskrav för farliga hundar

dobmorph2.gif

Folkpartiets riksdagskandidat Niklas Frykman, kräver lincenkrav för farliga hundraser.

Licens och obligatorisk utbildning är ett krav som Fyrkman vill att skall gå igenom om man vill ha en hund av kamphundsras eller stora och aggressiva herdehundar.

Över 70% av de som svarat på webfrågan håller med Fyrkman.

Vill ha licenskrav för farliga hundar

Dansk hundförbud rör upp känslor

Inför licenskrav för farliga hundraser

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

10 svar på Niklas Fyrkman kräver licenskrav för farliga hundar

 1. Mollgan skriver:

  Svenska Kennelklubben är skeptisk till den danska lagen.–  ”Vi har diskuterat det här mycket. Vi tror inte på förbud. Det är inte hundarna som är problemet utan ägarna, säger Berith Uhlén-Svensson, ordförande för Hallands Kennelklubb.Berith Uhlén-Svensson förklarar att många av de raser som nu förbjuds i Danmark är framavlade för att vara vakthundar. När de i stället används som sällskapsdjur kan de bli farliga om de hanteras fel.– Men du kommer inte åt problemet med ett förbud. En förbjuden pitbull i fel händer är inte farligare än en tillåten schäfer, säger hon”

 2. Mollgan skriver:

  Citat Fredrik Steenhttp://www.djurmagazinet.se/index.php?option=com_k2&view=item&id=613:ska-hundraser-som-bedöms-som-farliga-förbjudas-i-sverige?” Hur som helst, – Ska hundraser som bedöms som farliga förbjudas i Sverige? Det är rubriken på en Webb fråga som idag publicerades i expressen. 74% sa – Ja, och 26% sa – Nej.Hur kan man göra en undersökning med ett sån puckad formulerad fråga? Klart att det övervägande – ja!Då ska jag göra en undersökning som folk ska svara på. Den handlar om våra Svenska politiker.Ska politiker som är så dåliga som många faktiskt är sitta i Sveriges riksdag? Jag är nästan säker på att över 90% säger – Nej!Dit jag vill komma är att redan i frågestälningen har frågeställaren talat om att det finns farliga hundraser. Vilket är fel!!!!! Man kan inte ställa en så vinklad fråga i en seriös undersökning”

 3. Mollgan skriver:

  Det fungerar inte!Ej genomförbart praktiskt och administrativt.Det finns ca 900.000 hundar i Sverige enl. uppgift. Vilka hundar blir ”farliga” i vems händer ?Hundar över 5-10-15 Kg ? Skall alla i en en familj omfattas av licensen, eller är det bara en som rastar hunden ?Interssant att du undviker Fredriks och Berihts synpunkter, och väljer en ”amatör” politikers med riksdags ambitioner istället !Tänk vad politiker säljer sig till för att få röste =)// leif

  • Dog News skriver:

   Hej Leif,Inlägget ovan handlar inte om att förbjuda vissa raser, utan om att Fyrkman kräver licens, vi har på inget sätt undvikit Berith’s och Fredriks uttalanden utan frågade bara hur andra ställer sig till licens?

 4. Mollgan skriver:

  Hur skulle en licens för hund, se ut enligt dig ?Beskriv gärna så tydligt som möjligt.// Leif

  • Dog News skriver:

   Leif>Inlägget baserar sig på en nyhetsartikel inte på våra egna synpunkter i frågan, inläggen på Dog News skrivs för att sprida hundnyheter och för att väcka till diskussioner där vi många gånger väljer att vara neutrala.

 5. Dog News skriver:

  Med tanke på att så många hundar far illa i vårt land så kan man tycka att ALLA hundägare samt de som planerar skaffa hund borde gå en kurs och få ett hundkörkort.

 6. mollgan skriver:

  Stort ansvar vilar på uppfödarnaAng ående Niklas Frykmans förslag om hundkörkort för aggressiva hundraser. http://folket.se/asikter/debatt/1.745247Jag vet inte var jag ska börja förutom det faktum att det är skrämmande att se en politiker ha sådan okunskap i ämnet han ska driva

  • Dog News skriver:

   Det går inte att säga vilka raser som är aggressiva, det finns inget svart eller vitt då det gäller detta.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.