Polisen räddade 4 hundar ur dödsfälla – varm bil

Vad är det med endel hundägare?! Varför fortsätter vissa att utsätta sina hundar för livsfara genom att lämna dem instängda i bilar?

Polisen räddade 4 hundar ur en dödsfälla i Visby, närmare bestämt räddades hundarna från att ha varit instängda i husse och mattes bil på en parkeringsplats på Hamnplan.

Hundarna satt instängda i bilen som stod i gassande sol, polisen lyckades ta sig in genom framdörren och släppte ut hundarna och gav dem vatten. Ägarna till hundarna hade lämnat bakluckan öppen lite men det räcker inte för att skydda hundarna från att koka ihjäl i solen. Denna gång hade ägarna förbipasserande att tacka att de kunde återse sina två collies och 2 jack russels i livet. Låt detta bli en läxa, lämna dem aldrig mera ensamma i bilen!

Så här varmt kan det bli i bilen

Tid, kl Ytter-temp Förhållanden (sol/skugga) Temp
i bilen
8:30 14 ˚C  Skugga  19 ˚C
9:30 18 ˚C Skugga  38 ˚C
10:30 20 ˚C Blandat  47 ˚C
11:15 20 ˚C Sol 58 ˚C
12:00 22 ˚C Sol  62 ˚C
13:30 23 ˚C  Sol 

85 ˚C

Livsfarligt lämna hunden i varm bil

Bilen en dödsfälla för hunden

Lämna inte hunden i bilen

Instängda hundar ett problem i sommar

Hundar räddade ur het bil

Lämna inte hunden i varm bil

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

11 svar på Polisen räddade 4 hundar ur dödsfälla – varm bil

 1. Gunilla skriver:

  Kan inte förstå hur det är ställt med förståndet på sådana människor. Det är inte klokt att lämna hund i bilen när det är så varmt. Men tyvärr händer det ju även på utställningar och det ska ändå vara sk hundmänniskor.

  • Dog News skriver:

   Ja man dånar då utställningsmänniskor inte har något vett alls, ibland tror jag att de är där mera för deras eget ego än för att tänka på hur hundarna har det?! Menar INTE alla förstås men de som utsätter sina hundar för fara

 2. Michis skriver:

  Likadant varje sommar. När värmen kommer så försvinner tydligen vettet – eller så vill man fullt medvetet ta livet av sina djur på ett plågsamt sätt. Begriper inte varför hundarna nödvändigtvis måste med om man vet med sig att man ska någonstans och vara borta en hel dag på resande fot, försök hitta hundvakt istället eller så får man avstå utflykten!Borde vara självklart…

  • Dog News skriver:

   Precis Michis! Kul att se dig här igen, det var länge sedan nu, hopas allt är bra med dig

 3. Pia Lindgren skriver:

  Att hundägare lämnar sina ”älsklingar” i en kokande bil är inte klokt alls. Sätt er själva där inlåsta och törstiga!Och hur ofta hör vi inte i högtalarna på utställningarna nu under sommaren. att den och den MÅSTE skynda sej till bil/husvagn och se till att ta ut sina djur. Nej slå ut bilrutan, anmäl till polisen och inte minst. att Kennelklubben spärrar dem i 5 år för deltagande i utställninarna. Besk medicin, men kanske det hjälper!!!!!PL

 4. l-hs Natur skriver:

  http://blogg.expressen.se/l-hsnaturvetenskap/entry.jsp?messid=608461Ordna en sändare med temperatur varning till mobilen tex.

 5. l-hs Natur skriver:

  http://blogg.expressen.se/l-hsnaturvetenskap/entry.jsp?messid=608461Ordna en sändare med temperatur varning till mobilen tex.

 6. l-hs Natur skriver:

  http://blogg.expressen.se/l-hsnaturvetenskap/entry.jsp?messid=608461Ordna en sändare med temperatur varning till mobilen tex.

 7. Tinky skriver:

  vill man själv sitta i bastu utan möjlighet att komma ut i 4 timmar? Nej? Vem har inte erfarenhet av en stekhet bil!? Idioter.Bara att skaffa hundvakt om man ska vara borta en längre stund där hunden inte kan vara med! Allt annat är grymt mot hunden.

 8. Ewa. skriver:

  Att folk inte kan lära sig fatta ????

 9. factotum skriver:

  har för mig att man har laga rätt att slå in rutan på en bil då en hund kan fara illa. nyttjas för sällan!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.