Hundvänliga badplatser?

simmandehund.gif

I Gävle är hundar inte välkomna på badstranden, där gäller hundförbud mellan maj-september. Så är det på de flesta badstränder, men i Marks kommun är det fritt fram för hundar vid Lygnen.

Så här i sommarvärmen längtar även hundarna efter att få bada, men hundägarna får leta länge för att finna en badstrand där det är tillåtet att ha med sig sin hund.

I Kungsbacka och Marks kommun är det tillåtet att ha med sig hund vid Lygnen som är något av en oas för såväl hund som ägare. I Halmstad finns det en särskild badplats för hundar.

Har ni några andra tips om hundvänliga badstränder till våra läsare?

Hundar stoppas från att bada

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

7 svar på Hundvänliga badplatser?

 1. Anita skriver:

  Alla stränder som inte räknas som allmänna badplatser.

 2. Trollan skriver:

  Sibirien i Ängelholm.

 3. Anita skriver:

  Det råder dock hundförbud nu…dvs. hunden får inte vara lös om ägaren inte har 100 % pli på den.

 4. erviluca skriver:

  Näe, jag har inga förslag, men jag tycker ABSOLUT det borde finnas fler! Vi är många som har hundar som vill bada, och även om man INTE har en hund som vill bada, men ändå har en hund, så vill man åka och bada och kanske ha med sej hunden, som då får ligga och spana i skuggan någonstans…. Min ena hund ääääälskar att bada, och den andra badar om jag badar….Häromdagen gick vi till en badplats, utan att kolla om hundar var välkomna…Jag tänkte att ”dom måste väl iallafall få vara bundna under något träd i skuggan….” men icke sa nicke! Dom fick inte ens ”vistas” på badplatsens område, trots att det var en stoooooor gräsyta och massor av plats! Vi smög oss ner i ett hörn ändå och hundarna fick ligga i skuggan medan vi tog ett dopp. Mina söner sa: ”Den här badplatsen SUGER! Om inte ens hundar får VISTAS här är det en skitbadplats!” Typ.

 5. Dog News skriver:

  I Helsingborgs kommun finns 6 st :-)RYDEBÄCKStranden från Rya golfbanas södra gräns och 100 m söderut…. Visa merÖRBY ÄNGARStranden från gångvägen vid norra delen av avloppspumpstation Örby och söderut 220 meter.RÅÅ VALLARStranden norr om Råå kallbadhus fram till i höjd med Råå södra skolas norra gräns.VIKINGSTRANDStranden söder om parkeringsplatsen och 85 m söderut.HITTARP/LARÖDStranden från korsningen Serpentinvägen-Södra Kustvägen och 100 m norrut längs Södra Kustvägen.DOMSTENStranden 60 meter söder om Stejlebacksvägen till 40 meter norr om samma väg.

 6. Matilda skriver:

  Fjällnora utanför Uppsala. Där finns det ett hundbad som det är skyltat till från parkeringen. 🙂

 7. emelie skriver:

  Ribban i malmö finns ett stort fält där hundarna får springa lösa och går man lite längre ner så är där en bad plats för hundar, brukar själv vara där med mina små pappisar 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.