Rottweiler hotas med avlivning

Den  upphittade Rottweiler som finns på Villa Solhagens djurpensionat hotas nu med avlivning, om inte ägaren dyker upp i helgen kommer troligtvis polisen att fatta beslut om avliving i början på nästa vecka.

Polisen letar nu efter en ägare till hunden, dyker ingen ägare upp kommer hunden troligtvis att avlivas. Det finns även ett annat problem som kan ställa till det för en eventuell ägare, polisen kommer nämligen att utföra ett mentalitetsprov på hunden i de närmaste dagarna. Finner man att hunden är ostabil och potentiellt farlig så kommer den att avlivas även om ägaren hade dykt upp.

Utan ägare får han inte leva vidare

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 svar på Rottweiler hotas med avlivning

 1. Spiken skriver:

  Alla Rottweilers borde förbjudas ihop med de andra kamphundar som härjar i storstäderna. Förmodligen är ägaren till denna hund en ljusskygg person som inte vill ge sig till känna. Efter en koll i stadsdelen jag bor visar det sig att nästan 80 % av de s k kamphundsägarna är belastade i brottsregistret. Detta vet polisen och detta vet de boende. Bland kamphundar räknas då även blandraser av pitbull och andra raser och rottweiler med blandraser. Oftast visar det sig att just dessa blandraser är mer instabila eftersom de får egenskaper som inte var tänkt från början. Och ihop med en tokig ägare så kan det inte bli annat än fel för både hunden och omgivning. Stadsdelen jag talar om har drygt 25.000 invånare. Tyvärr har nog inte polisen något val om hunden är instabil. Det vore fel att lämna över den till någon annan bara för att rädda hunden.

 2. Bibi skriver:

  Av artikeln framgår att han inte är en pålitlig hund, bitit flera redan. Det är nog bäst för alla andra att han får somna in.

 3. lexford skriver:

  Skrivet 31 jul 2010 08:06 Helene21 (Ej registrerad) skrivet 30 jul 2010 19:40 Maria Bjerkhedens@Till Håkan Leijding. Du får gärna komma hit och visa dina fantastiska kunskaper.Varför ett så snorkigt svar? Du får det att låta som om Du vore den enda rätta på vår jord att ta hand om hundar. Tänk om Håkan är den rätta för denna hund?!. Är du den som ska bedömma det efter att redan dömt hunden óch en ev hundförare av denna hund? Eller ska polisens test döma ut hunden, och ska då polisen dömma hunden efter tester som man gör för ev. polishundsasperanter? Eller ska man döma ut den sökande redan innan han träffat hunden??? Hua…hoppas aldrig någon hund blir fall vid den nya tillspetsade Tillsynslagen hos dig, du verkar redan bestämt dig och ser till ditt kassa-flow genom att ta hand om deras hundar, och du kommer väl aldrig att motsäga dig vad polisen säger, hua….vilken sort är du från??? No empati´s det har vi redan förstått genom ditt svar, hua…som tur är är alla inte som du!!!

 4. Coffe skriver:

  Pelle12, du är en idiot. Det är inget fel på hundarna. Har själv en rottis, världes goasre hund. Du kan få precis vilken hund som helst aggresiv mot människor och/eller andra hundar.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.