Det var ingen Pitbull som attackerade kvinnan i Borås

Bara för att förtydliga vårt och andra mediers misstag i morse så var det INTE en pitbull som attackerade och bet kvinnan i Borås i går kväll.

Det var en Rottweiler som gjorde sig skyldig till attacken. Men skall kanske skriva ordet hund iställer för ras för att inte peka ut en särskild ras, annars kan man bli utpekad som rasist (ironi).

Se tidgare inlägg HÄR

Kvinna allvarligt skadad då hund gick till attack

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

3 svar på Det var ingen Pitbull som attackerade kvinnan i Borås

  1. Dog News skriver:

    Hade varit kul med en allmän förfrågan på på tex AB om befolkningen vet hur en pitbull ser ut, gissar på att 90% inte vet med säkerhet hur dessa ser ut.

  2. Mollgan skriver:

    Lycka till,Från Danmark, förvirringen är total, vilken är olaglig ? !http://multimedia.ekstrabladet.dk/archive/00568/Planche_facitlisteN_568609a.pdf // Leif

  3. Mollgan skriver:

    Här är ytterligare ett färskt exempel, hur Media stigmatiserar ”Kamphundar”Denna vecka har tidning efter tidning skrivit pitbull/ kamphund.Nu visar det sig att det är som vanligt, en BLANDRAS HUND,Det var en rottweiler – boxer blandning !Se nyhtesinslaget i länken nedan, Attackerades av hundDen senaste tiden har ett förbud mot kamphundar diskuterats i Sverige. Men verkligheten i Halland är den att nästan alla hundar som anfaller någon människa är helt vanliga hundar där ägaren tappat kontrollen. I måndags blev en kvinna i Varberg attackerad när hon var ute på promenadhttp://www.tv4play.se/nyheter/lokala_nyheter/halland?videoId=1.1735215// Leif

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.