Hundägare vill avliva sin hund efter attack

Igår kväll skadades en kvinna i Borås mycket allvarligt i samband med att en Rottweiler slet sig från sin ägare och attackerade kvinnan.

Kvinnan fick flera bett på armarna och i ljumskarna och ska blött kraftigt efter attacken, kvinnan fördes i ambulans till sjukhuset. Hundägaren blev chockad över attacken och skall efteråt ha önskat att hunden skall avlivas.

Dog News har inte på länge skrivit om hundattacker men denna attack var enligt artiklarna så allvarlig att den är av ett stort nyhetsvärde för läsarna.

Kvinna svårt hundbiten av pitbull HD

Kvinna svårt skadad efter pitbullattack

Bets av pitbull – allvarligt skadad

Kvinna svårt biten av pitbull BT

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

16 svar på Hundägare vill avliva sin hund efter attack

 1. matilda skriver:

  vill önska dig en underbar tisdag. är allt bra med dig? 🙂

 2. Dannielle skriver:

  En mycket tragisk händelse där vi har en hundägare som uppenbarligen inte kan hantera sin hund. Sen vet jag inte hur noggrant du kikat innan du publicerade det här. Gör man en snabbsökning så finns det andra artiklar som handlar om samma händelse men där det skrivs att det var en Rottweiler..Så pitbull, rottweiler eller shitbull?Jag satsar på det sista.

  • Dog News skriver:

   Kollade av 8 artiklar med samma rubrik, sedan rusade jag till jobbet och har inte hunnit läsa flera artiklar fram till nu. Tack för korrigeringen Dannielle! Ha en underbar dag!

 3. Mollgan skriver:

  Dog News>Jag har tidigare talat om medias subjektivt kommersiella sätt att rapportera. Kan man inte skriva Kamphund eller Pitbull i rubriken, är det sällan intressant att skriva om. Möjligen blir det en notis i lokaltidningen. Här är ännu ett exempel på detta.Samma händelse : Här talar man om en HUND, som i texten blir en rottweilerSR : http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=95&artikel=3893682Kvinna allvarligt biten av hund Publicerat: kl 06:01, Nyheter P4 Sjuhärad, 2 kommentarer En kvinna i 40-årsåldern vårdas på sjukhus med svåra men inte livshotande skador sedan hon attackerats av en hund av rasen rottweiler i Sjömarken i går kväll. Kvinnan fick flera bett på armarna och i ljumskarna och ska blött kraftigt efter attacken.GT: http://gt.expressen.se/nyheter/1.2084122/kvinna-allvarligt-skadad-nar-hund-gick-till-attackKvinnan promenerade i skogen när hon stötte på en annan kvinna som var ute med sin rottweiler.

 4. Mollgan skriver:

  Dog News>Här Borås tidnings uppdatering :Kvinna allvarligt biten av rottweilerBorås i dag 10:45 | Uppdaterad i dag 10:53 Under dagen väntas polisen besluta vad som ska hända med rottweilern som anföll och bet en kvinna i Sjömarken.http://www.bt.se/nyheter/boras/kvinna-allvarligt-biten-av-rottweiler(2040647).gm

  • Dog News skriver:

   Nu blir inte rottisägarna så glada heller:) Skrev därav hundägare i rubriken:) Ha en underbar dag! Ses vi i Askersund?

 5. Mollgan skriver:

  Dog News>Detta är ett bra exempel på hur media stigmatiserar vissa hundraser.Vad är det viktigaste att rapportera om… hundens ras… eller vad som faktiskt har hänt, eller hur man undviker att det skall hända igen ! ?Med ”500.000” läsare är även du delaktig i detta, och har ett ansvar.

 6. Mollgan skriver:

  Det vore trevlig 🙂 Int. utställning Askersund söndag 15 aug. Vi startar som nr 33, i ring 12. Antal anmälda i rasen är 29

  • Dog News skriver:

   Hade gärna velat träffa dig och framför allt dina hundar, vi går på lördag:( Norrköping då?

 7. Mollgan skriver:

  Dog News>Det är mer regel än undantag att man skriver fel ”Ras” Blandrashundar med okänt ursprung, blir helt plötsligt rashundar i media.Det är också på sin plats att ta bort länkarna till media som skriver Pitbull.Tidningarna kommer inte att dementera detta imorgon.Skadan är som man säger redan gjord, och ”kamphundarna” har på nytt varit nationella nyheter.

 8. trerk skriver:

  Nu var det ju ingen rottweiler, utan en pitbull. Varför denna omskrivning av nyheten, det står i inlägget att det var en rottweiler. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7561595.ab

 9. Dog News skriver:

  Ha ha ha nu börjas det ang Rottweiler, kan inget annat än skratta måste väl skriva hundjävel för att tillfredställa samtliga. Ursäkta ordvalet

 10. Dannielle skriver:

  Förstår att du reagerar på att folk reagerar men rätt ska vara rätt. Var det en renrasig SKK reggad Rottweiler så ska det stå det med precis som om det vore en renrasig reggad Apbt eller för den delen en renrasig pudel och är det en blandras så ska det stå blandras och inget hitte på.Precis som Mollgan säger så har du ett stort ansvar med tanke på att det säkerligen är många som läser den här bloggen.Ta det inte på fel sätt nu.Mvh

  • Dog News skriver:

   No hard feelings! Skriver man inlägg baserat på artiklar så kommer det aldrig att framgå 100% sanning då vi mycket sällan är i kontakt med den som artikeln/inlägget avser, men vi gör vårt bästa.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.