Länsstyrelsens agerade rätt vid omhändertagande

Förvaltningsrätten anser att länsstyrelsen agerade helt riktigt då de beslöt att omhänderta en hund i Kramfors i december i fjol.

Hunden hade gett sig iväg på egenhand och sedan blivit påkörd, men enbart fått lindriga skador. Polisen som kom till olycksplatsen tog hand om hunden och körde iväg med den hem till ägaren som vid tillfället var berusad. Då ägaren såg hunden sa han att den skulle få stryk, polisen tyckte då att det var bäst att ta hand om hunden och tog den till närmaste veterinär. Där man kunde konstatera att hunden var avmagrad, hade ögon- och öroninfektion samt för långa klor.

Senare gjordes ett beslut av länsstyrelsen om omhändertagande av hunden, ett beslut som överklagades av hundägaren. Ett beslut som nu alltså har fastställts av Förvaltningsrätten som anser att länsstyrelsen agerade helt rätt.

Rätt att ta hand om valp

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Länsstyrelsens agerade rätt vid omhändertagande

  1. Sonja Alkell skriver:

    Första uppslaget om Hector, gå in och läs nu både polier och förbund och myndigheter och Regeringen!!! http://issuu.com/hundensvarld/docs/hv5_1_tryckkvalitet/23?zoomed=true&zoomPercent=64.15907516476776&zoomXPos=0.0009596928982724684&zoomYPos=0.33242876526458615

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.