Är hunden försäkrad

sårad.jpg

Jag fick ett mycket otrevligt bemötande då jag en lördag eftermiddag ringde smådjursakuten i Göteborg för att höra om de kunde ta emot en hund som vi trodde att hade skadat frambenen.

Telefonistens första fråga var: är hunden försäkrad? Hon fortsatte med att det var jourtid och mycket dyrt att besöka dem, det bästa var att vänta tills på måndag! Hon frågade aldrig hur svårt hunden var skadad vilket för oss var det viktigaste vid detta ögonblick.

Det är bra att få veta att det är dyrt att besöka veterinär, men det trodde jag att ALLA hundägare visste vid detta lag.

Lyckligtvis var hunden inte så svårt skadad som det först såg ut, så ingen veterinärhjälp behövdes. Men om hundägaren hade behövet uppsöka veterinär så hade de valt en annan veterinär i Göteborg, någon som visar lite mera intresse för djuret som hade kunnat vara svårt skadad.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

6 svar på Är hunden försäkrad

 1. Nina skriver:

  Vilket tråkigt bemötande. =(

 2. Elena skriver:

  Jo dom går jag aldrig mera till. Kom dit akut med en liten nyfödd valp som inte kunde dia (jag misstänkte gomspalt) och dom tog jättelång tid på sig att öppna och sen när dom kom var dom jätte otrevliga. Dom undersökte valpen och sa att inget var fel utan vi ska åka hem och ”jobba med den” så kommer den dia tillslut. 2 dagar gick och valpen ville fortfarande inte dia och hade svårt med stödmatningen. Tillslut valde vi att åka in och ev. avliva den.DÅ upptäckte dom gomspalten som dom hade MISSAT… hallå? Han led i 2 dygn pg av deras slarv.

 3. Gunilla skriver:

  Min Rottweilervalp skulle dom operera utan bedövning först. Jag hörde hur han skrek och rusade in, då kom dom på att dom hade glömt bedöva först.Hur kan man glömma det?

 4. Indra skriver:

  Märkligt det där. Jag fick samma bemötande när jag ringde angående min systers katt som kräktes oavbrutet och mådde jättedåligt. Är den försäkrad? Och sedan en uppräkning på vad allt eventuellt skulle kunna kosta innan dom ens visste vad dom skulle få göra eller vad katten led av. Det kändes nästan som dom avrådde mig att komma in bara för att det skulle bli för dyrt. Jag har också märkt att det fokuseras mycket på kostnaden numera. Kan det bero på att det varit många som inte kunnat betala när det väl varit dags tro? Hur som helst så tycker jag det är hemskt att det ska behöva hänga på pengar när ett djur lider och behöver vård.

 5. Stoffe skriver:

  Hallå!Trist med ett sådant bemötande =) Vet själv hur det är att gå till ett djursjukhus där man vet att servicen suger. Bor några meter från Hässleholms sjukhus men är är vi sällan bara i yttersta nödfall alt köpa hundmaten. Men annars åker vi hellre till Kristianstad alt Höör, värt varenda krona, och det är billigare =) Det handlar så mycket mer än att bara kunna ”hundens anatomi” som en person som har med människor att göra bör/ska vara service minded. Var är det glada leendet och ett ordentligt ”HEJ” tagit vägen??? Bäst är att uppmärksamma dem om att deras service suger och har man riktig tur har denna person en provanställning………….. Bye bye Vad har vi annars provanställningar för? Inte lämpade till 100 procent och då talar jag inte om att de har MVG på alla prov, vilket dagens vet student ska ha för att komma in på linjen. *Är tusen gånger säker på att personen som har ”bara” VG kan vara minst lika lämpad som denna MVG person många gånger tror jag att ”VG” har bättre förutsättningar att kanske erbjuda en total service än ”pluggisarna utan känsla” Tillämpa intervjuer ist för betyg säger jag bara.Blir bara trött att höra att detta förekommer….BEHANDLA ANDRA SOM DU SJÄLV VILL BLI BEHANDLAD!!!! För inte F*** tror jag att tjejen i telefonen hade funnit sig i att bli behandlad så som du blev Susann. Kanske ska börja spela in samtalen och ge dem till deras chefer!? Ps märk kuvert med ” Känner mig välkommen till er?”Mvh Stoffe

 6. Fluortanten skriver:

  bedrövligt!! fan vad arg jag hade blivit om jag hade fått den frågan det första jag får höra… nej fy fan!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.