Hundvalp övergavs – omhändertogs av polis

En hundvalp hade på lördagskvällen övergivits uppbunden i centrala Östersund, valpen satt ensam ute i åskvädret tills några snälla männsikor laramde polisen.

Hundvalpen var nedkyld då polisen kom till platsen, beslut om omhändertagande togs av djurskyddsskäl. Valpen fick följa med för att bli ompysslad. Senare uppdagades det att en person som skulle ha hand om hunden tillfälligt hade lämnat hunden ensam uppbunden i regnet. Valpen har inte ännu fått åka hem, utan först väntar man på att länsstyrelsen ska faställa eller häva omhändertagandet.

Hundvalp omhändertagen av polis

Misstänkt djurplågeri

Uppfödaren vill köpa tillbaka valpen

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på Hundvalp övergavs – omhändertogs av polis

  1. Dog News skriver:

    Länsstyrelsen ska besluta om valpens framtid efter utredning. Det kan bli ägaren som får tillbaka hunden eller så beslutas om överlåtning eller avlivning. http://ltz.se/nyheter/ostersund/1.2271864-lansstyrelsen-avgor-valpens-framtid

  2. Monica skriver:

    Den hunden skall INTE tillbaks till ägaren på något sätt. Nej den behöver etthem där man TÄNKER på hundens bästa. Såna som gör som den här: är INTE berättigade tillatt ha vare sej katter eller hundar. kanske ev. fiskar!!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.