Ännu en uppbunden hund stulen – morrrrr till ägaren

pudel.gif

På onsdagseftermiddagen lämnade Emma sin svarta pudel uppbunden utanför ICA i Leksand, då hon kom ut var hunden borta!!!!

Emma är utom sig av oro över sin försvunna hund, vilket är helt klart, vem skulle inte bli det. I artikeln kan man läsa att hunden har betytt allt för Emma, hon har bara levt för den. Vill inte vara elak men VARFÖR i hela friden lämnar man en hund ensam uppbunden utanför en affär utan uppsyn???!!! När skall hundägarna fatta att man inte kan göra så, stackars hund som säkert undrar varför han plötsligt inte får vara med sin matte längre?

Jag tycker förståss väldigt synd om ägaren, det måste vara fruktansvärt att inte veta var hunden finns och hur den mår.

Först förlorade Hija och Doffe sin husse, nu förlorade Albus sin matte, hur många hundar skall förlora sina käraste innan ni hundägare lär er!

Det är faktiskt erat fel att hundarna kommit bort. Sedan är det för djävligt att man går och stjäl andras djur, men tillfället gör tjuven som man brukar säga! Man kan inte lita på någon idag, tyvärr! Allt som har ett värde som går att säljas för pengar kan tyvärr bli stulet!

LÄMNA ALDRIG ETT DJUR UPPBUNDEN UTAN UPPSYN!

Vittne kan ha sett hundstölden

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

13 svar på Ännu en uppbunden hund stulen – morrrrr till ägaren

 1. knaskorken skriver:

  Okej att tillfället gör tjuven, men att binda sin hund för en sväng in i en affär tycker man väl att man ska kunna göra? …Men så är det inte längre.. Vet du förresten om svansens längd och tjocklek på en valp kan ha betydelse för inre organ?tjing

  • Dog News skriver:

   I dagens samhälle kan man inte lämnat något obevakat, det finns tjuvar över allt och allt som går att sälja är attraktivt för tjuvarna, tyvärr!

 2. Charmtrollet skriver:

  Okeeeej! Jag lever för min hund, hon är med mig vart jag än går. ledsen att jag jobbar så in i nordens mycket bara! Hade hon kunnat vara med mig på jobb så hade hon varit med mig!Jag har bundit min hund vid ett flertal tillfällen utanför affären, nu är hon en schäfer iofs. Inte många som vågar närma sig. Men men, jag går in och handlar snabbt som tusan och när jag kommer ut igen så vet hon att hon får något gott. Som t.ex kex….Sen kan det vara så att hon ej har bundit hunden ordentligt! Det kan jag minsann iallafall.

 3. Monica skriver:

  Hur DUM kan inte människan vara, Binda en hund utanför en affär ÄR till att BE:” TAG HUNDEN MED DEJ.”Sanslöst alltså!!!!

 4. Charmtrollet skriver:

  Det är för tusan den dummaste jämnförelsen någonsin. Min hund klarar sig i 1-2 min utanför affären (ser jag dock att det är för mycket folk i butiken så går jag hem igen och går tillbaka vilket tar 15 min extra). Jag binder henne ordentligt. Den som skulle försöka närma sig min hund är bara dum i huvudet! Hon är med mig på restaurangen, hon går med mig till puben. Och har hänt att hon hängt med mig när jag shoppat. Hon är supertrogen hund. Ingen skulle kunna ta henne. Allt beror på hur du uppfostrar din hund!Och ps. nu bor inte jag i Sverige, här där jag bor får man lov att ha en RIKTIG vakthund utan att bli stämd och tvingas avliva hunden för att han/hon biter tjuven i röven! Vilket NEJ inte är den enda orasken till att jag skaffat hund. Jag skaffade Dita för att hon är en del av en hobby och sällskap. Och min mest trogna vän! Jag har starkare känslor för djur än jag har för människan!Jag är nog en utav de mest kära djurvän du någonsin kommer prata med!

 5. Charmtrollet skriver:

  Det värsta jag däremot känner till är folk som släpper sina hundar lösa och ej har uppsyn. Sen försvinner hunden plötsligt, dom får panik och sätter upp lappar!jag har skrivit på ett flertal av dom: Kan du ej ha koll på din hund varför skaffa du den då?

 6. Arrami skriver:

  …hmmm…på vilket sätt skulle det vara bättre att hunden var ensam hemma om matte/husse gick och handlade? Att lägga skulden på ägaren är väl inte rätt…är det inte hundtjuven som skall ha kritik?Enligt lag kan du binda hunden utanför affären när du handlar, de flesta större affärer har t.o.m. ordnat utrymme för detta…gör t.ex. ICA Maxi fel då också?…förstår inte riktigt hur ni tänker om ni lägger skuld på ägaren och inte tjuven?

  • Dog News skriver:

   Om du lämnar din hund utan uppsyn och den blir stulen då anser jag att du har utsatt den för detta. Hur du sedan vänder och vrider på det så har du alltid ändan bak. Var kan du läsa att jag försvarar tjuven?

 7. Charmtrollet skriver:

  Måste också säga att jag inte läst något försvar till tjuven. Men skulden bör inte ligga hos ägaren. Sen mindre hundar tycker jag är rent av heeelt och hållet ofattbart att man lämnar ensamma utanför butik. De är otroligt lätta att bara ta.Men jag är fortfarande kvar på punkten att jag tycker att det är okej! Men är man osäker och inte vet ifall hunden kanske skulle gå iväg med någon annan. Då ska man ju verkligen inte binda hunden. Som sagt binder jag min hund utanför en butik. Så är jag inte inne i butiken längre än 1 och en halv minut. Jag är mycket säker på min hund och jag har uppfostrat henne rätt! 🙂

 8. Charmtrollet skriver:

  Måste också säga att jag inte läst något försvar till tjuven. Men skulden bör inte ligga hos ägaren. Sen mindre hundar tycker jag är rent av heeelt och hållet ofattbart att man lämnar ensamma utanför butik. De är otroligt lätta att bara ta.Men jag är fortfarande kvar på punkten att jag tycker att det är okej! Men är man osäker och inte vet ifall hunden kanske skulle gå iväg med någon annan. Då ska man ju verkligen inte binda hunden. Som sagt binder jag min hund utanför en butik. Så är jag inte inne i butiken längre än 1 och en halv minut. Jag är mycket säker på min hund och jag har uppfostrat henne rätt! 🙂

 9. Kristina skriver:

  Albus ägare har startat en fond för att samla in till hittelön, hittas inte hunden skall ägaren KÖPA EN NY hund för pengarna. Det var det sjukaste jag hört, skall allmänheten betala en ny hund till henne för att hon lämnade sin hund utan uppsyn så den blev stulen??!!!http://www.dt.se/nyheter/leksand/article730128.ece

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.