Rekord kull registrerad hos SKK

Sleeping pom.gif

Hos SKK har en rekord kull på 8 Pomeranian valpar i en och samma kull registrerats den senaste veckan, aldrig tidigare har det i Norden registrerats en så stor renrasig kull med Pomeranian valpar. 

En sensation kan man kalla det, en kull på 4 överlevande valpar är inte så ovanligt, nu och då föds det 5 överlevande valpar vilket är ovanligt. 6 valpar i en kull som överlever är ytterst ovanligt!!!!

Vad vi har hört så har det aldrig någonsin tidigare fötts 8 renrasiga Pomeranian valpar i en kull och att alla skulle överleva är en sensation i rasens historia i Scandinavien.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

8 svar på Rekord kull registrerad hos SKK

 1. Therese skriver:

  Ja helt sjukt många. Men är säkert en gigantisk tik i size med klein el mittel. Synd också att hon avlar merle, en färg som det inte borde vara tillåtet att avla på. Inte bara i den kullen utan i dem andra hon reggat med, var det inte 4 valpar i den ena där med. Hoppas hon vet vad hon gör.

 2. Dog News skriver:

  Vi har aldrig hört om att det skulle ha fötts 8 levande valpar i någon kleinkull i Sverige heller?! Inte heller på Mittel?!

 3. Therese skriver:

  Jag menade mer att det är nog en väldigt stor tik, eftersom hon bar så många valpar, det är nog ingen 2 kilos tjej….Men för mig kvittar det om hon får en el tjugo valpar, man avlar inte merle, det är egentligen poängen tycker jag.

 4. Aslan skriver:

  Är valparna dna-testade så det verkligen är samma mamma till alla?

 5. Liza skriver:

  Merle? Renrasig?

 6. Camilla skriver:

  Varför inte merle är dom sämre eller vad har sett det ofta ute att folk klagar på merle varför tacksam för svar

 7. Charlotte skriver:

  Jeg synes der er sider nok der viser hvorfor man ikke bør avle på farven merle. Dog vil jeg sige at hvis man gør bør der være stamtavler på disse dyr, men jeg ved I har en i Sverige der sidder og avler løs på merle farver .- både på poms og australien shephard, uden stamtavler for det har hun gjort i Danmark også til hun flyttede til Sverige.http://www.merlechihuahua.com/I Danmark har vi faktisk haft en tæve der fik 7 hvalpe i racen pomeranian og hun var ikke nogen særlig stor tæve.Jeg mener dog klart vi bør stile efter kvalitet og ikke kvantitetCharlotte

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.