Vad håller på att ske med rasen Pomeranian?

Vad är det som håller på att ske med ”vår” ras Pomeranian? Det dyker upp allt fler valpar till salu på olika sajter på internet, blocket är bara ett exempel. Priserna varierar allt från några tusenlappar till 20. 000 och högre.

I annonserna står det ofta ”efter fina amerikanska föräldrar”, vad menar man med ”Fina” föräldrar? Tänker man på exteriör? Utställningsresultat? Eller vad går man på? Vi har inte lyckats få grepp om vad man syftar på då man skriver så. Googla på Pomeranian eller Dvärgspets till salu och ni hittar allt mellan himmel och jord.

HUR skall en valpköpare veta vad de skall tänka på då de planerar att köpa en valp? Kontakta ALLTID Svenska kennelklubben för att få adresser till seriösa uppfödare!

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

3 svar på Vad håller på att ske med rasen Pomeranian?

  1. Sid skriver:

    Helt rätt, det ser ut att finnas många valpar till salu där man kan ifrågasätta hur seriösa säljarna är. Många blandraser hamnar tydligen under rubriken pomeranian, vilket inte känns rätt. Gissar att de i de flesta fall avses att föräldrarna är friska och trevliga när man uttrycker det som ”fina föräldrar”. Tycker i slutänden att det finns en långt viktigare fråga när det gäller rasen Pomeranian: Varför finns det inget krav på patellaundersökning innan avel? Ett problem som blir större och större hos våra hundar och som skulle förbättras rätt snabbt med ett krav på undersökning. En vädjan till Svenska Pomeranianklubben: Jobba aktivt på detta, för våra hundars skull.

  2. Oseriös annons skriver:

    Annonser som dylika är allt vanligare i Sverige idag http://www.sveamarknad.se/annonser/detalj.asp?id=21992

  3. Kvinnlig valp? skriver:

    Eller var säg om en annan annos där det står Kvinnliga Pomeranian valp säljes?!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.