Hundattackerna har dubblats

chien_15.gif

Antalet hundattacker har dubblats under de senaste åren, från 1 900 polisanmälningar år 2000 till 3 600 anmälningar år 2009.

Dessa polisanmälningar avser attacker gjorda mot människor samt mot andra hundar. Det totala hundbeståndet har legat still på ca 700 000 hundar medan kamphundarna har ökat från ca 300 till över 5 600 de senaste 9 åren.

Attackerna beror i de flesta fall på ägarna, allt fler människor skaffar hund trots ringa kunskaper om hundar.

Hundattacker beror mer på ägaren

Hundar attackerar fler

Hennes hund bets ihjäl på kvällsrundan

Fler attacker och kamphundar

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

5 svar på Hundattackerna har dubblats

  1. Urban.Medin. skriver:

    Vansinnigt eller? Kamphundar förbjuds bl.a i Hammarby sjöstad, Nynäshamnsbostäder och flera andra bostadsbolag tar efter. Viken hund som helst kan bli mordisk och en kamphund eller golden som går till attack spelar nog inte så stor roll. Kanske lika bra att förbjuda alla hundar som man gjorde i Reykjavik!

  2. Eva skriver:

    Hur ska man kunna förbjuda vissa människor att ha hund? Vad avgör vilka människor detta ska handla om? Detta är bara att åtgärda symptom på en grundläggande brist, nämligen att folk saknar kunskap. Istället bör man jobba stenhårt på information om vad det innebär att ha hund. Nog borde det gå att nöta in med de massiva informationsalternativ vi har idag, och t o m nå den mindre medvetna, kvällstidningskonsumerande delen av befolkningen.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.