Hundvalp blev ihjäl sparkad på promenaden

golden.gif

En 10 veckor gammal golden retriver valp blev på söndagen ihjäl sparkad under en promenad i Navestad, ägaren letar vittnen.

Ägaren fick ett telefonsamtal under promenaden och tappade då kopplet till hennes 10 veckor gamla golden retriver valp. Valpen sprang glatt fram till en mötande man med ett barn, mannen blev smått hysterisk och sparkade valpen så den fölg iväg och blev liggandes i ett dike. Ägaren uppfattade inte att valpen var så svårt skadad, men under natten dog valpen. Händelsen är anmäld hos polisen som nu letar vittnen.

Man blir alldeles kall när man läser sådant här, stackars valp och ägare, vi känner med er.

Jessicas hundvalp blev ihjäl sparkad

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

17 svar på Hundvalp blev ihjäl sparkad på promenaden

 1. Björn Hultman skriver:

  usch, vidrigt! Man blir bara sjukare på detta samhälle och folk säger att vi lever o bor så bra? HAHA, bara myt ju. Det är ju bara våld, mobbning, våldtäkter, rån osv. överallt.

 2. QueenKatarina skriver:

  Det är hemskt,han visade bara glädje. Hundvalpar är inte farliga. Han kunnat lett valpen tillbaka till ägarn i kopplet.

 3. Anita skriver:

  Fy fan för människor som gör illa oskyldiga hundar. Oavsett om det handlade om en mycket hundrädd person eller ej…så SPARKAR MAN INTE hundar…framförallt inte en hund som inte är det minsta hotfull, vilket valpar sällan/aldrig är.

 4. Benita skriver:

  Vilket svin! Vad är det för fel på människor? Hur kan man sparka en liten oskyldig hundvalp? Om man får panik för att en liten bäbis kommer springande mot en är det nåt fel. Sen hoppas jag att straffen för brott mot djur blir hårdare. Som det är i dag får de lite böter. Det tas inte på allvar.

 5. Ninapinas skriver:

  Ger säkert fint intryck på barnet som var med, att det är ok att göra så med djur.Idiot.

 6. Hic et nunc skriver:

  Tragiskt men samtidigt kan jag i viss mån förstå mannen. Jessica såg det som att valpen ”gick” fram till honom och hans uppskattningsvis 2-åring. Han kanske upplevde det som att hunden kom framrusande och att han då reagerade instinktivt med att vilja beskydda sitt barn, som gick bredvid. Även om hunden var en tioveckors valp (vilket mannen omöjligt skulle kunna veta) så skulle den vara förhållandevis stor för en tvååring. Att sparka ett djur är naturligtvis inte försvarbart men som sagt, han kanske såg det som att djuret attackerade. Varje mynt har ju två sidor.

 7. yrvaedret skriver:

  Min dotter är sjukt rädd för hundar, min instinkt hade i det tillfället varit att skydda henne. Men att sparka på en valp är ju att gå ett steg längre. Hade det varit en stor hund hade jag nog kanske gjort det, beroende på om den hade attackerat dottern. Men inte annars!

 8. Berit Nielsen skriver:

  Finns inget försvar för någon som kan göra något så fruktansvärt mot en liten (alla vet väl hurliten en 10 veckors valp är) golden som är som en liten nallebjörn, stackars barn som såg sin far göra en sådan avskyvärd handling. Strängare straff mot allt detta djurplågeri som vi läser om dagligen. Vart är mänskligheten på väg ???

 9. Anders skriver:

  Seriöst. Man är ute och promenerar med sitt lilla barn och en hund kommer (Kanske skällande) sprongandes mot en, med kopplet hängande efter sig. Man har en kanske två sekunder på sig att fatta beslut. Han reagerade med en spark. I efterhand kanske han tycker att det var fel beslut, men just då under kraftig tidspress så var det detta beslut han tog. Jag tycker hundägaren ska skärpa sig innan hon skaffar en ny hund. Hon är för övrigt den stora djurplågaren i detta ärende. Klart som fan att det går att få tag i en veterenär när som helst, bara man angagerar sig. Men hon var vär för upptagen i telefon hela kvällen med att berätta för alla vänner vilket svin han som sparkade var. Snälla du, skaffa ingen ny hund, ta hand om ditt lilla barn istället!

 10. Peter skriver:

  Hela situationen är tragisk och det är väldigt tråkigt att den lilla hundvalpen avled, men jag hade nog tyvärr gjort samma sak som mannen i det läget…Inte för att hundvalpen pga av sin storlek eller beteende är farlig utan för att mina barn är fruktansvärt allergiska mot pälsdjur, skulle de ha hunnit klappa hundvalpen så måse det finnas en ambulans i närheten och ta hand om dem på en gång för att de ska överleva. Det har hänt och då hade vi tur med just det…Så kontentan av det hela är att jag nog hade reagerat likadant och bara instinktivt sparkat för att skydda mina barn.Döm inte mannen innan alla kort ligger på bordet, tidningen har ju bara berättat den ena versionen av händelsen, mannen fick panik, av vilken orsak vet vi inte….

 11. Ninapinas skriver:

  Seriöst. (som är så populärt att säga)Jag har både barn och hundar, jag hade aldig sparkat en goldenretriver VALP som är så liten. Hade det varit en fullvuxen hund som inte AVLIDER av en spark…en annan sak.Jag hade helt enkelt ställt mig emellan. Okunskap kallar jag det.

 12. Per skriver:

  Jag förstår mannen och hade med största sannolikhet gjort samma sak.Jag har sedan 2 händelser för ett par år sedan varit bredd att sparka hårt varje gång en okopplad hund närmat sig, men hittills sluppit göra det.Första gången kom en hund springande när jag klev ur bilen på parkeringen. Hunden bet mig i låret och sprang sedan vidare. Jag hade så ont att jag inte kunde röra mig på 15-20 minuter. och fick ett sår som tog ca 6 månader att läka. Försökte efter det att polisanmäla händelsen – men polisen tog inte emot anmälan då jag inte kunde peka ut ägaren.Andra gången (samma parkering) kom en okopplad hund springande och hoppade upp mot mig och lade tassarna mot mitt bröst. Jag gav då en ”Örfil” varefter hunden försvann.Som sagt – nästa gång det kommer en okopplad hund så sparkar troligen även jag till hunden…..

 13. BeataMorot1 skriver:

  Ibland önskar jag att man inte hade några hämningar….för då hade jag gladligen tagit kål på den där gubbajäveln med en slö tesked!! Jag har sällan hört nåt mer makabert…Man SER väl för sjutton om det e en 10 veckors valp som glad i hågen kommer emot en…jag säger ingenting om man fredar sig mot vuxna hundar som faktiskt KAN gå till anfall…men att sparka en liten hundvalp så den dör av skadorna…det e bara FÖR mycket!!Om man e, av en eller annan orsak..rädd att något ska hända ens barn…varför inte lyfta upp ungen då…och gorma på ägaren istället för att sparka livet ur en oskyldig valp`??Jag tycker hans reaktion och det han förmedlar till sitt barn faktiskt e totalt oansvarigt!! Hoppas fanskapet får ett kännbart straff….sådär gör man inte!!//B

 14. Nina skriver:

  Alltså folk som tycker att det är okej att sparka en liten valp som kommer springande mot en kan inte vara som dom ska.. Inte en chans att det finns en enda valp som är 10 veckor som är aggressiv, isf har ägaren lyckats bra om dom kan ha fått fram ett sådant beteende så fort..

 15. Bira skriver:

  Håller med. Bara en brutal idiot kan inte göra skillnad på en vuxen aggressiv hund och en valp. Vad jag önskar mannen? ….. Precis

 16. Dog News skriver:

  Har tagit bort ett meddelande med ett indirekt ”dödshot”

 17. Lösa Tyglar skriver:

  Har vi kommit så långt ifrån djur och natur att folk har förståelse för att man sparkar en valp om några ynka kilo och uppenbarligen är en djurbebis så hårt att den dör? arma mänskligheten i så fall, och arma djur som ska försöka förhålla sig till så många som inte förstår vad ett djur är och hur de fungerar
  . 🙁

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.