Hunduppfödare måste ersätta valpköpare – beslut från ARN

ARN eller Allmänna reklamationsnämnden har beslutat att en hunduppfödare i Sandviken skall ersätta en valpköpare med veterinärkostnader och avdrag på köpesumman.

Valpköparen fick muntliga uppgifter om att valpen var renrasig och hade stamtavla, vilket senare visade sig vara felaktigt. Valpen var en blandras med bettfel och hade en ögonsjukdom. ARN beslöt att uppfödaren skall ersätta valpköparen då denne inte kan använda sin hund i uppfödning eller avel pga dolda fel.

Uppfödare får ersätta kund

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 svar på Hunduppfödare måste ersätta valpköpare – beslut från ARN

 1. Anita skriver:

  Om felen uppkommit inom 3 år från försäljningsdatum så har man ”garanti” på ”varan” och försäljarens blir således ersättningsskyldig om ”varan” visar sig ha ett ”fel” som inte uppkommit pga. köparens slarv etc.Detta vet jag efter att en av de valpar jag sålde fick total katarakt (trots godkända ögonlysningsresultat hos föräldradjuren). Köparen ersattes med en ny valp (som tur var hade den andra tiken precis fått en kull när ”felet” uppkom).

  • Dog News skriver:

   Tack för info, det är flera uppfödare som inte har förstått att det är så som du beskriver.

 2. Lea skriver:

  Läser just nu SKK:s ”Juridikboken” och tycker nog att den skulle vara obligatorisk för alla som tänker ha valpar. Ingen, inte ens hunduppfödare, kommer undan svensk lagstiftning.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.