Dubbelavgift för färdtjänst med hund upprör

dog-in-car.gif

Sedan Skånetrafiken tog över färdtjänsten i Skåne så har man dubblat taxan för hundar som åker med sin matte eller husse, detta gäller inte signal- ledar- eller servicehundar.

Nu kostar alltså hundens biljett dubbelt mera än mattes eller husses biljett, vilket gör att många i stället får stanna hemma pga de inte har råd att åka till vänner och bekanta.

På Skånetrafik menar man att höjningen beror på att man inte kan ordna samtransporter pga allergiker och personer som inte klarar av pälsdjur. I en del kommuner har man helt förbjudit pälsdjur i färdtjänsten. Vanlig taxi tar sällan betalt för en hund, det har även blivit allt vanligare att hundar reser gratis på bussar och tåg.

Därför ändras reglerna

Dubbelavgift för hund i färdtjänsten

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 svar på Dubbelavgift för färdtjänst med hund upprör

  1. Eva skriver:

    Ja, det finns då verkligen inga gränser för vad folk kräver i dalt- Sverige! Ingen kan ta med hunden precis vart man vill, då fixar man hundvakt/lär hunden vara ensam några timmar.

  2. Sissi skriver:

    Tycker det är ganska naturligt att man inte tar med hundar – förutom undantagshundarna såklart – i en färdtjänst. Tycker det är helt rätt att man får betala extra om man nu vill ta med sig sin hund. Och vadå de kan inte åka till bekanta och sånt? Finns väl inget som säger att inte kan göra det för att de inte har sin hund med sig. Den klarar sig väl hemma själv i några timmar.

  3. Erika skriver:

    Jag skulle aldrig få för mig att ta betalt för en hund på arbetet. (jag jobbar på tågen) och ingen av mina kollegor vad jag vet för den delen heller. De e ju nåt av de bästa som finns när man får gosa lite med andras små medans man saknar sina egna en arbetsdag… 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.