Friskvård för personalen – låt dem ha hunden med på jobbet

Falu djursjukhus visar på ett gott exempel på friskvård för personalen, där bygger man just nu ut djursjukhuset för personalens hundar.

För att personalen skall må bra måste även deras hundar mår bra, ungefär så resonerar Falu djursjukhus då man nu satsar på att bygga ut för att personalen skall kunna ha med sig snina hundar på jobbet.

Det är inte lätt för hundägare att hinna hem och rasta sina hundar under tex lunchen, ofta bor man långt i från jobbet och då är det omöjligt att själva hinna rasta hunden under dagen. Andra företag borde ta efter detta, många har hundar i dag och personalen skulle må mycket bättre av att få ha med sig sin hund på jobbet. Förståss skall detta ske i anpassade utrymmen för hundar för det finns ju alltid hundrädda och pälsallergiker.

Bygger ut för personalens hundar

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

3 svar på Friskvård för personalen – låt dem ha hunden med på jobbet

  1. Fröken Nattuggla skriver:

    Min mamma delar vårdnaden om en långhårig dvärgtax med sin syster. När mamma har honom varannan vecka är han emd henne på jobbet – ett demensboende och alla älskar honom. Gamlingarna blir liksom som sitt gamla jag av hans närvaro och han älskar att springa i korridorerna. När han blir trött på folket går han bara till personalrumsdörren och får gå in och lägga sig och vila några timmar 🙂 Det är alltså bra inte bara för min mamma utan äen för de hon tar hand om. Djur är ju bra för blodtrycket sägs det 😉 Och kanske även för att få de gamla att minnas en stund.

  2. Lilla Anna skriver:

    Om det är så som du skriver att hänsyn tas till allergiker så håller jag med dig.

  3. Härligt att ett sjukhus genomför detta. Vi vet idag att lugn och ro hormonent Oxytocin frigörs när vi umgås med hundar. Visst ska hänsyn tas till de som är allergiska. Det går att ha olika avdelningar. Har jobbat med djur inom kriminalvården och där löste man det så att en paviljong hade katt osv och där bodde det då inga med allergiproblem. Det är inte personalen som jag tänker på i första hand utan de intagna på kriminalvården, äldre på äldreboende osv, det är för deras skull vi har djuren i de sammanhangen. Här var det för personalens och då är det personalens situation som hamnar i blickfånget.5ym3g

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.