Dödligt hundbett kan kosta 7 miljoner kronor

pengar.jpg FC_Approx_41697_th.gif pengar.gif

I USA är allt mycket större, även skadestånd för dödligt hundbett, eller vad sägs om att Lindsay Lohans exflickvän Samantha Ronson kan komma att tvingas betala ett rekordskadestånd på 7 miljoner kronor för att hennes hund Cadillac bet ihjäl en annans kvinnas malteser.

Attacken skall ha skett i Ronsons lägenhet, där Cadillac en större bulldogg förvarades i en bur, någon skall ha släppt ut hunden som genast gick till attack på den betydligt mindre Tiger som var av rasen malteser. Tragiskt nog dog Tiger av sina skador.  Nu vill matte ha ersättning för sin förlorade hund, beloppet är alltså på 7 miljoner kronor. I Sverige får man vara glad om man ens får ut ett par tusenlappar ifall ens hund blir ihjäl biten.

Tänk om mannen i Västervik skulle tvingas betala miljoner för att hans hund bet ihjäl en schnauzervalp i går kväll! Då hade många hundägare funderat för innan de hade skaffat hund och hundattackerna hade minskat rejält.

Lohans ex stäms efter dödande hundbett

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på Dödligt hundbett kan kosta 7 miljoner kronor

  1. Nimba skriver:

    Det vore verkligen hemskt om Sverige blev som i USA. Jag menar inte att man ska ta lätt på hundattacker, det är viktigt att det regleras på ett bra sätt i lagen, men sjukt höga stämningssummor känns inte som den rätta vägen. Jag tror på information, debatt, regler för vilka som får ha vissa starka raser (för tyvärr är det ju ofta ”fel” folk som dras till sådana hundraser) och i slutändan straff, men inte hårda pengastraff som ingen rimligtvis kan betala. Då förstörs ju livet för alltid för den personen. Inte en möjlighet till en andra chans.

  2. Mollgan skriver:

    Just kamphund är ett slitet begrepp. Det kan vara vilka hundar som helst. Tidningarna kallar alla hundar som biter för kamphundar. Det var en Dalmatiner/Rottweiler blandning….. med gud vet vad mera, som ägaren inte tog sitt ansvar för i Västervik!Sanningen är att alla hunder kan bita!Ps,tack Dog News för att du inte faller i mediafällan 😉

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.